http://playsense.nl/plaatjes_2011/img_4df9ecc8ab21a.jpg

De Lulzsec hackers verschijnen weer eens in het nieuws na een lange radiostilte. In 2011 kwam de hackersgroep regelmatig in het nieuws, waaronder met berichtgevingen dat ze DDoS aanvallen pleegde op websites van Sony en Nintendo, waardoor deze tijdelijk niet bereikbaar waren en er een hoop persoonlijke informatie op straat kwam te liggen.

Een aantal hackers zijn in de boeien geslagen, waaronder de 18 jarige Jake Davis en de 19 jarige Ryan Cleary. Beide heren hebben aan de Engelse rechtbank schuld bekend op het feit dat ze aanvallen hebben gepleegd op verschillende websites. Echter ontkennen ze ervoor gezorgd te hebben dat er persoonlijke informatie verspreid werd via o.a. The Pirate Bay. Daar moet de rechter zich nog over buigen, maar Jake en Ryan zien we voorlopig niet meer terug.

De soap omtrent de Lulzsec hackers is echter nog niet voorbij, want twee andere hackers zijn ook opgepakt en dienen zich voor de rechter te melden op 8 april van het volgend jaar. Zij kunnen zich alvast verheugen op de mogelijke straf van de andere twee hackers dat op een later tijdstip bekend gemaakt gaat worden.