http://playsense.nl/images/file/img_4feaf564eea54.jpg

Cloud Gaming; sommige mensen hebben het zelfs de ondergang van consoles genoemd. Nu kan ik mezelf totaal niet vinden in deze uitspraak, maar het wordt wel steeds normaler om een apparaat te hebben in je huishouden die het ondersteunt. De geruchten gingen dat Sony een deal was aangegaan met Onlive om het ook naar de PS3 te brengen, maar deze aankondiging kwam helaas niet.

Nu heeft Vizio, een groot Amerikaans TV-merk, aangekondigd dat ze Onlive gaan ondersteunen op hun Google TV box. Dit gaat een betaalbare box worden die Google’s nieuwe TV-service gaat ondersteunen samen met Onlive. Voor nog geen 99 dollar halen Amerikaanse consumenten dus straks Google TV in huis samen met Onlive erop.

Onlive zal een app worden binnen Google TV, net zoals bijvoorbeeld Netflix en Amazon Instant Video. Mochten alle Google TV-apparaten dit gaan ondersteunen dan zal Onlive heel snel meer gebruikers gaan winnen. Zelf had ik deze service toch echt liever ook op de PS3 gezien, dit zou het immers toch een aantrekkelijkere gameconsole maken omdat het dan toch gewoon alle opties van dien heeft.

Laten we hopen dat Sony nog wel wat met Cloud Gaming gaat doen, want het is natuurlijk wel een uiterst interessante ontwikkeling. Netflix en Amazon Instant Video zijn al mogelijk in de Verenigde Staten met de PS3, als je dus Onlive hier ook bij betrekt heb je een prachtig all-in-one apparaat. Met name omdat de PS3 ook nog Blu-ray ondersteunt zal de PS3 een ideale ‘mediahub’ kunnen zijn in de huiskamer.