Media Molecule werkt aan nieuwe Triple-A game voor meerdere platformen


Media Molecule kennen we allemaal als de ontwikkelaar van LittleBigPlanet. Deze games zijn op zowel de PlayStation 3 als PlayStation Portable verschenen en binnenkort zal er ook een deel op de PlayStation Vita verschijnen. Daarnaast werkt United Front Games aan LittleBigPlanet Karting. Na meerdere delen is het vanzelfsprekend dat een ontwikkelaar iets nieuws wil gaan proberen en daar zijn ze dan ook mee bezig.

Op de officiële Media Molecule website staan meerdere vacatures open. Waar ze aan werken is een beetje de vraag, aangezien we nog geen officiële aankondiging voorbij hebben zien komen. Wat we wel weten is dat het een Triple-A titel gaat worden en daarnaast zien we bij andere vacatures staan dat ze werken aan projecten voor meerdere platformen.

Het is wat verwarrend, maar het komt er in het kort op neer dat ze in ieder geval één Triple-A game in productie hebben naast andere projecten. Daarnaast is de vermelding van meerdere platformen interessant. Dit zullen ongetwijfeld de PlayStation 3 en PlayStation Vita zijn, maar het kan ook zijn dat Media Molecule begonnen is met games voor de PlayStation 4. Met de GamesCom die niet ver meer van ons af is zullen we misschien wel iets van de nieuwe games van Media Molecule gaan zien.

 1. crew Redacteur -    2220 XP
  Sensu's avatar

  Laten we hopen dat de GamesCom ons duidelijkheid brengt, al gok ik daar niet op. Vraag me af wat het is 🙂

 2.    1860 XP
  elazzja's avatar

  Als Sony slim is kunnen ze alle aandacht naar zich toetrekken tijdens Gamescom. Zeker omdat er al niet zoveel meer zijn. De grootste hardware concurrenten zullen er ten eerste al niet zijn. Met nieuwe titels zal dit goed mogelijk zijn want ik heb het een beetje gehad met de vele vervolgen telkens. Nieuwe originele games wil ik zien.

  De Sony ontwikkelaars zullen waarschijnlijk allemaal met nieuwe franchises komen. Ik vraag me ook af waar Guerilla Games mee bezig is op het moment. Killzone Vita, Killzone 4 en een onaangekondigde game. Dan Santa Monica studio’s die ook wel met iets speciaals bezig zijn.

 3.    661 XP
  PSknul's avatar

  Triple-A titel… dan moet het al een bestaande reeks zijn wat ze oppakken/overnemen, anders kan je het niet T-A noemen…

 4.    210 XP
  R-frodo's avatar

  LBP is ook T-A.geworden.
  Ben zelf die 1001 gevolgen van games wel zat
  Ben benoeuwd.

 5.    503 XP
  Aeristalo's avatar

  Meerdere platformen… Zou het ook een mogelijkheid zijn dat ze games aan het maken zijn voor de Xbox 360 en WiiU, naar mijn mening lijkt de WiiU tablet echt ideaal voor hun om mee te werken.

  Uiteraard hoop ik natuurlijk dat de Triple-A games “Playstation exclusives” worden, hebben we weer een pareltje erbij.

 6.    88 XP
  Caemgen's avatar

  @Aeristalo:

  Nope, dat zit er niet in… ze zijn overgenomen door Sony en werken alleen aan games voor PlayStation-hardware.

 7. crew Management -    1895 XP
  Rastapopulos's avatar

  @PSknul: Toch wel, als game vanuit de ontwikkelaar een torenhoge productiewaarde kent, dan is de inzet Triple-A. Iets wat velen bij een eerste vertoning in één keer zeer indrukwekkend vinden. The Last of Us is daar een goed voorbeeld van.

 8.    385 XP
  Frankaro's avatar

  Oke! Kom maar door, ben benieuwd. Aub laat dit een game worden die de Vita optimaal bij de PS3 gaat betrekken!

 9. crew Redacteur -    445 XP
  KeesKop's avatar

  @Aeristalo: Onmogelijk, Media Molecule is van Sony.