Impressie: Transformers: Fall of Cybertron


Impressie: Transformers: Fall of Cybertron – De afgelopen jaren hebben ons een hoop Tranformers gerelateerde content opgeleverd. Zo verschenen er drie actievolle films in de bioscopen en uiteraard bleven de games niet achter. De Transformers zijn weer helemaal terug en ook dit jaar mogen we weer een nieuwe game verwachten. Dit jaar zal Transformers: Fall of Cybertron gaan verschijnen en wij bekeken deze game onlangs op de E3. Tijd om er eens wat dieper op in te gaan.

We gaan miljoenen jaren terug in de tijd

Transformers: Fall of Cybertron zal zich miljoenen jaren voor de komst van de Transformers en Decepticons naar de Aarde gaan afspelen. In deze game zul je de laatste momenten van Cybertron gaan beleven en dat hebben we in verschillende facetten kunnen aanschouwen. In totaal toonde Activision ons een drietal gedeeltes van de game en op basis hiervan kunnen we al zeggen dat het voor de fans werkelijk fantastisch gaat worden. De ontwikkelaar is niet vies van een beetje spektakel en dat hebben we geweten.

De presentatie begon relatief rustig met een demonstratie van een level waarin Starscream de rol speelde. Hij was voornamelijk aan het vechten met diverse vijanden die allen als doel hadden zijn leven zuur maken. Leuke bijkomstigheid is dat Starscream kan transformeren in een soort vliegtuig, waardoor de actie zich continu verplaatste in het relatief grote levels. Hetgeen we te zien kregen speelde zich overigens af bovenop wolkenkrabbers, of tenminste iets wat daar op leek, waarbij de actie zich continu snel verplaatste.

Grimlock die transformeert naar een T-Rex

Niet alleen zijn de tegenstanders relatief lastig om te verslaan, ze hebben zelf ook de nodige krachten die ze met z’n allen op Starscream aan het gebruiken waren. Voordeel van Starscream is natuurlijk dat hij zo kan wegvliegen. Dit gedeelte was echter niet heel speciaal, tenminste, het is vooral meer van hetzelfde. Maar natuurlijk bevat de game veel meer dan dat en uiteraard bouwde Activision de spreekwoordelijke spanning verder op door in een ander level met Grimlock op de proppen te komen. Deze knakker is dus echt heel erg vet en dat komt doordat hij kan transformeren naar een T-Rex.

Als T-Rex is Grimlock echt ontzettend vet en ook nog eens ontzettend sterk. Toch kan hij niet zomaar transformeren, in de game zal Grimlock namelijk pas net ontdekt hebben dat hij kan transformeren naar een dino en hierdoor is het wat beperkt. De mogelijkheid om te transformeren kan dan ook pas op het moment dat hij voldoende rage heeft opgebouwd. Dit verkrijg je vervolgens weer door vijanden in elkaar te meppen. Eenmaal getransformeerd, dan zal je als T-Rex vele vijanden alle kanten op meppen alsof het niets is. Ook flink stampen op de grond levert de nodige schade op en als de vijanden dan nog niet uitgeschakeld zijn kun je ze letterlijk een uitbrander geven met een vlammenwerper.

Metroplex, de wandelende stad

Het spelen met Grimlock in verhouding met Starscream is behoorlijk anders. Zo is Starscream erg wendbaar en beschikt hij over diverse verschillende wapens. Grimlock is vrij beperkt qua aanvalsmogelijkheden, totdat hij verandert in een T-Rex. Juist dat zal voor de nodige afwisseling gaan zorgen in de wellicht continu aanhoudende actie die de game op je scherm tovert. Overigens was dit nog niet het hoogtepunt uit de demo, dat was toen Metroplex in beeld verscheen – in een ander level overigens. Metroplex is van alle Transformers en de vijanden echt absurd groot, het is zoals de ontwikkelaar zo mooi omschreef: ‘een wandelende metropool’.

Metroplex kan bestuurd worden door Optimus Prime, maar dan wel vanaf een afstand. Heel veel kregen we niet van Metroplex te zien, buiten het feit dat hij idioot groot is natuurlijk. Wat we wel te zien kregen was dat Optimus Prime Metroplex commando’s gaf en deze werden dan ook direct uitgevoerd. Zo stond er een forse toren in de weg en deze zal ongetwijfeld te maken hebben met de aanval van de vijanden. Eén mep van Metroplex en weg was de toren. Al zouden de Transformers dat moeten doen, dan had het een jaar geduurd voordat de toren weg was… om maar een beeld te schetsen.

Voorlopige conclusie

Transformers: Fall of Cybertron gaat een game worden die de fans werkelijk fantastisch gaan vinden. De game biedt voldoende afwisseling, althans dat maken we op uit de half uur durende demo die we bijwoonden. De vele bekende personages die voorbij komen en allen zo hun eigen specialiteiten en variatie op het gebied van gameplay hebben maken de game juist erg interessant. Visueel is het helaas niet overal even indrukwekkend, maar als je het vorige deel wat dat betreft prima te pruimen vond, dan zal je hier niet echt wakker van liggen. Transformers: Fall of Cybertron is een regelrechte fanservice en dat gaat ongetwijfeld goed uitpakken.

Boxshot Transformers: Fall of Cybertron

Transformers: Fall of Cybertron

Releasedatum:
24-08-2012
Genre:
Actie
Uitgever:
Activision
Ontwikkelaar:
  1.    1040 XP
    nis156's avatar

    Kan echt niet wachten :D. Ik heb WFC echt met plezier gespeeld :D.