The Last of Us bevat multiplayer, maar geen singleplayer coöp


The Last of Us gaat een fantastische game worden, daar zijn we het ongetwijfeld allemaal wel over eens. De beelden die Naughty Dog tot dusver heeft vrijgegeven, trailers en gameplay, zagen er stuk voor stuk prachtig uit. Op de E3 konden we de game via een presentatie ook nog eens wat nader bekijken en dat liet toen ook een diepe indruk achter, zoals je hier kunt lezen.

Echter heeft Naughty Dog tot dusver enkel singleplayer footage getoond en het was nog wat onduidelijk als het ging om andere modi. Via een interview met Gaming Examiner is nu duidelijk geworden dat de game een multiplayer zal bevatten. Het hoe en wat, dat is nog een beetje de vraag, aangezien Neil Druckmann van Naughty Dog nog niet in wilde gaan op details.

Een andere vraag die al maanden gesteld wordt, maar tot op vandaag onbeantwoord bleef, is of dat de singleplayer in coöp te spelen valt. Je beleeft het singleplayer avontuur immers met Joel en Ellie, wat de game op het eerste gezicht prima geschikt maakt hiervoor. Echter hebben we teleurstellend nieuws, want dit zal niet het geval zijn. Het avontuur is puur een solo aangelegenheid.

Boxshot The Last of Us

The Last of Us

Releasedatum:
14-06-2013
Genre:
(Survival) Horror
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:
 1.    46 XP
  Johnrambo's avatar

  Daar snap ik niets van. Er zijn een hoop mensen, waaronder ik zelf die het fantastisch vinden om de hele singleplayer in co-op te spelen.Dit spel leent zich er prima voor. En technisch lijkt me dat ook nog niet eens zo moeilijk. Jammer en een gemiste kans.

 2.    2 XP
  Rollopunk's avatar

  Jammer van ontbreken co-op, maar een online modus had van mij weg mogen blijven

 3.    1488 XP
  lilrobbie22's avatar

  dus toch! ben wel blij 😉

 4.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  multiplayer word vast een survival gemuteerde wave.
  Co-op zou perfect zijn rare beslissing….

 5.    71 XP
  Rehabinum's avatar

  Een multiplayer kan best een toegevoegde waarde hebben, of je deze nu wenst te spelen of niet. Zolang het maar niet ten kosten gaat van de singleplayer. Vooral met een game als The Last of Us, hoort de singleplayer de hoogste prioriteit te hebben van de ontwikkelaar.

 6.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Dit is echt jammer ze hadden gewoon een singlepalyer game moeten maken met misschien co-op. Ik snap wel dat ze een multipalyer er in doen dan bereik je natuurlijk een nog groter publiek.

 7. crew Redacteur -    2220 XP
  Sensu's avatar

  Pfff, deze game zou zo mooi geweest zijn voor SP coöp… Achjaa. 🙁

 8. Anoniem -   
  77.170.208..xxx's avatar

  Johnrambo MEE EENS.

  geen singleplayer coöp dat kon makkelijk speler 1 die Man en speler 2 het meisje erg jammer dat dit niet door gaat.

  Naughty Dog is niet zo van Splitscreen Co-Op jammer. ze zijn meer voor het verhaal Naughty Dog is wel goed in dit soort dingen mijn mening.

  meschien The Last of Us 2 wel splitscreen Co-Op krijgt ik hoop het wel.

 9. crew Management -    1893 XP
  Rastapopulos's avatar

  De game leent zich inderdaad prima voor coöp, zo op het eerste gezicht. Echter kan het natuurlijk zijn dat Joel en Ellie op bepaalde momenten van elkaar gescheiden zijn, misschien bedraagt dat wel 40% van de game, dan is coöp opeens niet zo heel logisch meer.

 10.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Zo te zien ben ik de enige die dit niet raar vind…dit lijkt me echt totaal geen spel voor co-op. Dan is toch de hele sfeer van het spel weg lijkt me? ._.