The Last of Us gaat een fantastische game worden, daar zijn we het ongetwijfeld allemaal wel over eens. De beelden die Naughty Dog tot dusver heeft vrijgegeven, trailers en gameplay, zagen er stuk voor stuk prachtig uit. Op de E3 konden we de game via een presentatie ook nog eens wat nader bekijken en dat liet toen ook een diepe indruk achter, zoals je hier kunt lezen.

Echter heeft Naughty Dog tot dusver enkel singleplayer footage getoond en het was nog wat onduidelijk als het ging om andere modi. Via een interview met Gaming Examiner is nu duidelijk geworden dat de game een multiplayer zal bevatten. Het hoe en wat, dat is nog een beetje de vraag, aangezien Neil Druckmann van Naughty Dog nog niet in wilde gaan op details.

Een andere vraag die al maanden gesteld wordt, maar tot op vandaag onbeantwoord bleef, is of dat de singleplayer in coöp te spelen valt. Je beleeft het singleplayer avontuur immers met Joel en Ellie, wat de game op het eerste gezicht prima geschikt maakt hiervoor. Echter hebben we teleurstellend nieuws, want dit zal niet het geval zijn. Het avontuur is puur een solo aangelegenheid.