Watch Dogs website lekt duizenden e-mailadressen van consumenten

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4fed985564f4d.jpg

Ironisch genoeg heeft de site van een ‘hack’-game duizenden e-mailadressen uitgelekt van consumenten. De fout werd gemaakt tijdens het verzenden van een e-mail richting een groot aantal leden van de viral website. De e-mail campagne was alleen niet helemaal goed georganiseerd, elke vermoedelijk geregistreerde e-mail op de site werd namelijk genoemd in het CC-veld van de e-mailadres.

Mensen die de e-mail ontvangen hebben, van Ubisoft haar nieuwe game Watch Dogs, konden dus precies zien wie ook geregistreerd was op deze website. Deze mail-lijst zal nu ongetwijfeld misbruikt gaan worden door bijvoorbeeld spammers, het is namelijk vrij duidelijk dat al deze personen van games houden.

Ook kan het zo zijn dat het een ‘stunt’ is omdat de game natuurlijk helemaal draait om hacken en diefstal, dus wellicht is dit een bewuste keuze geweest van Ubisoft. Mocht dat zo zijn lees je dat natuurlijk hier, maar het lijkt ons sterk.

Boxshot Watch Dogs

Watch Dogs

Releasedatum:
27-05-2014
Genre:
Actie
Uitgever:
Ubisoft
Ontwikkelaar:
 1.    177 XP
  ideklein17's avatar

  Ja geweldig. daar moet die van mij erbij staan.

 2.    1535 XP
  Mithrandir's avatar

  Er passen toch helemaal geen duizenden email adressen in de CC? Tientallen misschien, maar daar blijft het wel bij. Het zal dus zeker niet zo zijn dat “elke vermoedelijk geregistreerde e-mail ” in de CC staat. Kan gewoon niet.

 3.    5358 XP
  PattyS3's avatar

  Inception..

 4. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @Mithrandir: Hier zit geen ‘cap’ op als je een eigen mailserver gebruikt, met GMail of Hotmail dan heb je inderdaad een cap. Maar Ubisoft gaat niet mailen met een @live accountje =p

 5.    385 XP
  Frankaro's avatar

  Hmm super die van mij staat daar ook bij. Als het een viral campagne is dan vind ik deze heel slecht. Maar denk dat het gewoon een fout geweest is. Desalniettemin (mooi woord) Watch Dogs wordt super!

 6.    1535 XP
  Mithrandir's avatar

  @M4GN3T: Ok, dan is het inderdaad gewoon enorm suf. Vast een of andere secretaresse die nog nooit van BCC gehoord heeft… Ik voel een schadeclaim aankomen…

 7.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  mijn email zal ook wel er tussen staan dan

 8.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Gelukkig was ik nog niet geregistreerd 😛