Capcom’s Seth Killian wordt Lead Designer bij Sony Santa Monica


Wie de naam Seth Killian niets zegt is hoogstwaarschijnlijk niet zo’n fan van de langlopende fighting franchise Street Fighter. Herinner je de eindbaas Seth? Hoewel hij geenszins lijkt op de persoon waar wij het hier over hebben, is hij er wel naar vernoemd! Waar hij ooit begon als fanatiek Street Fighter speler onder de alias S-Kill, ging hij al snel als Community Manager bij Capcom aan de slag. Hier nam hij vooral Street Fighter IV onder de vleugels.

Helaas voor Capcom was Killian op zoek naar een nieuwe uitdaging en vond dit bij Sony Santa Monica. Hier ging hij bij de externe divisie aan de slag als Lead Designer bij SuperBot Entertainment’s nieuwste project; Playstation All-Stars Battle Royale. Het is natuurlijk geen verrassing dat Killian niet zonder de fightinggames kan en is daarom bijzonder blij met zijn nieuwe plekje bij Sony. Met ruim 31 games op zijn naam, waaronder enkele enorm populaire en goede fightinggames, rekenen wij steeds meer op een daverend succes wanneer de game uitkomt.

“Fighting games are very close to my heart. As someone that’s spent much of my life with traditional fighters, All-Stars has been a great opportunity to take a step back and rethink fighting fundamentals from the ground up.”

Hij omschrijft Playstation All-Stars Battle Royale als een liefdesbrief aan de Sony fans. Van de Sony personages tot de super moves en de stages waarin je elkaar mores kunt leren – hij kan zich geen moment in Sony-geschiedenis bedenken waar er zoveel tijd is besteed aan de fan-service. Hij weet eigenlijk al zeker dat deze game wederom de hardcore fighting fans achter zich gaat krijgen, vooral als hij kijkt hoeveel moeite zijn nieuwe collega’s moeten doen om op te houden met het testen van de game…

“You only have to walk through SuperBot’s studio and see all the staff being scolded to stop playing their own game and get back to work to know that they’ve really got something special cooking.”

Wij hopen vooralsnog op iets super speciaals en wellicht wordt ons geduldig afwachten met de tijd beloond. Het is ons in ieder geval duidelijk dat het alles behalve een smakeloze Super Smash Bros namaak gaat worden!

Boxshot PlayStation All-Stars Battle Royale

PlayStation All-Stars Battle Royale

Releasedatum:
21-11-2012
Genre:
Vechten
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:
  1.    503 XP
    Aeristalo's avatar

    krijgen we Harddisk locked content op de PS4…