PSOne support voor Vita komt met update 1.8


Voordat de Playstation Vita uitkwam werden ons heel veel dingen beloofd over de functionaliteiten en de opties waar het apparaat over zou beschikken. Tot nog toe maken ze steeds één voor één die beloftes waar en zoals we op de E3 al zagen zou heel binnenkort PSOne support toegevoegd moeten worden via een firmware update.

Zo zouden wij games op onze Vita zoals de allereerste Tomb Raider kunnen gaan spelen en ook Final Fantasy was van de partij. Geweldig dus dat het komt, maar het kan ons natuurlijk niet snel genoeg gaan. Hoewel er nog geen specifieke datum werd gegeven, weten we ondertussen zeker dat het hier om firmware update 1.8 gaat. Momenteel gebruikt de Vita ofwel 1.68, of de optionele 1.69 update, dus we zitten er niet erg ver meer vandaan. Sony gaf aan dat de update ergens deze zomer moet komen, dus de deadline staat op eind augustus. Maar of ze dit gaan halen is nog maar de vraag.

 1.    1515 XP
  Mithrandir's avatar

  Betekent dat, dat als ik digitale PS One games uit de Store heb, dat ik die meteen op de Vita kan spelen? Dankzij PS Plus heb ik nl al een paar dozijn PS One games.

  Als ik ooit een Vita koop, heb ik zo meteen een mooie start-set aan games!

 2. crew Redacteur -    2220 XP
  Sensu's avatar

  @Mithrandir: Als het hier een Vita compatible game betreft, dan wel. Je kunt ze non-installed overzetten van PS3 naar Vita, of gewoon opnieuw downloaden via de Vita vanuit de store. Sony gaf aan dat ze geleidelijk aan steeds meer PSOne classics Vita compatible gaan maken, dus dat komt uiteindelijk wel goed. 😉

 3.    543 XP
  Yeroon's avatar

  Leuk voor de mensen die hier op zitten te wachten.

  Persoonlijk begrijp ik niet waarom je PS One games gaat spelen, als je ook Vita games kan spelen.

 4.    227 XP
  MarcoM's avatar

  @Yeroon:

  Omdat sommige mensen verknocht zijn aan een bepaalde serie. Ik speel nog dagelijks GTpsp op mijn Vita. Ik zou ook graag GT1 en 2 als psone op mijn Vita hebben.

  Een nieuwe native GT Vita zou natuurlijk ht mooiste zijn.

 5.    145 XP
  Out_Of_Ammo's avatar

  nice, dit zal nog wel wat mensen dat extra zetje geven om een vita te kopen. ik gebruik mijn vita naast vita games ook voornamelijk om psp klassiekers zoals monster hunter te herbeleven

 6.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  Ik heb geprobeerd een ps1 gam te spelen op mijn vita…….maar het ziet er niet uit vaag/onschepe beelden.

 7.    25 XP
  Dexil's avatar

  @ps3dennis:
  Hoe is het je gelukt om het te spelen?

 8.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  @Dexil: Gewoon in mijn ps3 60gb fat en of 120gb slim doen (remote play).

  Heb thuis nog Resident evil: directors cut, resident evil 3, tekken 3, MGS en de zeldzame VIB-RIBBON liggen (gekocht voor 5 euro).

 9. Anoniem -   
  deadmact's avatar

  Je kan gewoon met een 160/320 GB PSone spellen spelen met discs

 10.    25 XP
  Dexil's avatar

  @ps3dennis: Ow ja, zo kon het ook. Alleen jammer dat je in het buitenland (met weinig internet) geen PsOne games kan spelen. En ik ga binnenkort op vakantie dus Sony binnen 2 weken een update graag.

 11.    530 XP
  Wintermute's avatar

  Hmm, tot nu toe zijn ze lekker bezig met de Vita functies die beloofd waren te geven, ik wacht alleen nog op dat TAG en deze functie.
  Vooralsnog met Skype en Youtube dik tevreden, met al die extra’s wordt de Vita eindelijk wat ze beloofd hadden bij Sony.