Crytek richt zich bij Crysis 3 meer op het verhaal dan graphics


Elke Crysis fan kan van begin tot eind vertellen waarover de games gaan, waar het zich afspeelt en hoe de game qua verloop in elkaar zit. Vraag je echter een buitenstander te vertellen over de Crysis franchise, dan zal deze hoogstwaarschijnlijk niet verder komen dan dat deze games enorm mooie graphics hebben. Dit was dan ook wel één van de belangrijkste aspecten van Crysis, want als Crytek ergens verstand van heeft is het wel adembenemend mooie graphics.

Met Crysis 3 willen ze niet meer slechts over één troef beschikken, maar de fans meerdere redenen geven om hun game aan te schaffen. Via de de officiële Facebook pagina lieten zij weten dat ze ditmaal meer voor de beste all-round experience willen gaan, waarin ze extra aandacht besteden aan de artistieke aspecten van de game en ook aan het verhaal van de game. Vooral dat laatste krijgt speciale toewijding. Zo zal het eindelijk de echte diepgang krijgen die het verdiend en zullen veel vragen van de eerste Crysis tot Crysis 2 beantwoord worden in Crysis 3.

“If we simply had the graphics driving everything here, we wouldn’t be able to do the things I outlined above. It’s nice to have realistic lighting, particle effects that provide that “wow” factor and water that looks like something you would go swimming in. But we also need certain elements to drive those things ahead and help us make a better engine not only for ourselves, but all projects that use our technology platform.”

Hoewel het allemaal een leuk PR praatje geweest kan zijn, geven wij Crytek maar al te graag het voordeel van de twijfel. Onze gewaardeerde collega Roel was tijdens de E3 in ieder geval al heel erg te spreken over Crysis 3, dus als ze inderdaad aandacht besteden aan bovengenoemde onderwerpen, wordt dit dé must have van begin 2013.

Boxshot Crysis 3

Crysis 3

Releasedatum:
21-02-2013
Genre:
Shooter
Uitgever:
Electronic Arts
Ontwikkelaar:
Crysis 3 krijgt een DLC-pack genaamd ‘The Lost Island’, check hier de trailer
Gepubliceerd op 7 jun, 2013 om 11:50
Nieuwe Crysis 3 DLC aangekondigd en verschijnt volgende week
Gepubliceerd op 30 mei, 2013 om 17:35
Nieuwe DLC op komst voor Crysis 3
Gepubliceerd op 27 mei, 2013 om 20:32
Graphics zijn héél erg belangrijk, aldus Crytek
Gepubliceerd op 15 apr, 2013 om 14:31
 1.    804 XP
  jonas46's avatar

  vond het verhaal van de vorige crysis games echt op niks lijken, hopelijk komen ze nu met iets beter.

 2. Anoniem -   
  84.241.207..xxx's avatar

  Vind de hele gerne fucked up.. Beetje spelen met sciene fiction doe mij maar real weapons like BF3!!

 3.    385 XP
  Frankaro's avatar

  Eindelijk, vond Crysis 2 een toffe game maar dat verhaal was zo saai dat het af en toe echt doorbijten was. Op een gegeven moment ging ik zo vaak dood omdat ik er dan maar doorheen wilde rushen. Crysis 3 is voor mij geen must-have maar hou ‘em wel in de gaten.