Gaikai cloud-gaming kan ook op andere Sony platformen gebruikt gaan worden


Afgelopen maandag werd bekend gemaakt dat Sony Gaikai had gekocht voor maar liefst 380 miljoen dollar en hiermee kwam een einde aan de geruchten die vlak voor de E3 al ontstonden. De aanschaf van Gaikai stelt Sony in staat om de cloud-gaming technologie met betrekking tot games te implementeren in onder andere de PlayStation 3. Of Sony dit ook daadwerkelijk op deze console gaat toepassen is nog maar net de vraag, want het kan ook zijn dat de aanschaf van Gaikai meer gericht is op de volgende generatie consoles.

Ondanks dat het nog gissen is wat Sony precies gaat doen met de mogelijkheden is het in ieder geval niet uitgesloten dat ze dit beperken tot enkel de PlayStation platformen. Andrew House van Sony heeft namelijk aangegeven dat de aanschaf een positief effect heeft op de PlayStation zaken, maar dat dat niet het enige is. Kortom, het zal mogelijk ook toegepast worden op andere Sony platformen.

“It’s recognition on Sony’s part that the cloud and cloud streaming technologies are going to have profound and possibly a very positive impact on not only our game business, but also in the way our consumers interact with and obtain content in general.”

 1.    132 XP
  Resistorfall1996's avatar

  PS3 games op je xperia play 😀

 2.    25 XP
  Dexil's avatar

  Waarschijnlijk gaat het vooral om tv’s, maar tablets en telefoons (in mindere mate) zijn ook perfecte kandidaten.

 3.    1919 XP
  ddvos's avatar

  ik denk inderdaad tv’s en misschien laptop’s

 4. Anoniem -   
  Meike's avatar

  En niet te vergeten de Sony Tablet S, deze tablet heeft zover ik weet al het playstation besturingsysteem voor de spelletjes ?

 5.    385 XP
  Frankaro's avatar

  @Meike: De Tablet S was vooral ook een test en eerste stappen voor Sony op de tabletmarkt. Ik denk dat de volgende tablets de echte synchronisatie met de Playstation games gaat oppakken. Daarbij kan de techniek van Gaikai goed gebruikt worden.