Afgelopen maandag werd bekend gemaakt dat Sony Gaikai had gekocht voor maar liefst 380 miljoen dollar en hiermee kwam een einde aan de geruchten die vlak voor de E3 al ontstonden. De aanschaf van Gaikai stelt Sony in staat om de cloud-gaming technologie met betrekking tot games te implementeren in onder andere de PlayStation 3. Of Sony dit ook daadwerkelijk op deze console gaat toepassen is nog maar net de vraag, want het kan ook zijn dat de aanschaf van Gaikai meer gericht is op de volgende generatie consoles.

Ondanks dat het nog gissen is wat Sony precies gaat doen met de mogelijkheden is het in ieder geval niet uitgesloten dat ze dit beperken tot enkel de PlayStation platformen. Andrew House van Sony heeft namelijk aangegeven dat de aanschaf een positief effect heeft op de PlayStation zaken, maar dat dat niet het enige is. Kortom, het zal mogelijk ook toegepast worden op andere Sony platformen.

“It’s recognition on Sony’s part that the cloud and cloud streaming technologies are going to have profound and possibly a very positive impact on not only our game business, but also in the way our consumers interact with and obtain content in general.”