GT Academy 2012 kende meer dan 800.000 deelnemers


Elk jaar organiseert Sony de GT Academy en iedereen met een PlayStation 3 kan hier gratis aan meedoen. Door een aantal verschillende races te rijden, waarbij de snelste tijd van groot belang is, alsook het voltooien van race-uitdagingen, kun je steeds verder komen in de competitie. Inmiddels is deze eerste ronde afgelopen en nu begint het dus spannend te worden voor de deelnemers die het naar de tweede ronde geschopt hebben. De tweede ronde zal binnenkort van start gaan en Sony heeft ons laten weten dat er ruim 830.000 deelnemers aan de GT Academy hebben meegedaan, dit verdeeld over de verschillende deelnemende landen.

Een behoorlijk indrukwekkend aantal, maar uiteindelijk zullen er slechts een aantal de tweede ronde overleven en zij zullen mee mogen doen aan een heus ‘Race Camp’ op Silverstone waar de verschillende winnaars van de deelnemende landen het weer tegen elkaar zullen gaan opnemen. Dit zal in augustus gaan plaatsvinden en dat is het moment waar de deelnemers echt alles op alles moeten zetten om die felbegeerde plek in het Nissan PlayStation team te winnen, waarmee ze vervolgens zullen racen tijdens de 24-uursrace in Dubai begin 2013.

Hoe de tweede ronde in Nederland precies zal gaan verlopen is nog even afwachten, maar gezien Sony het jaarlijks steeds grootser opzet bestaat er een kans dat wij er een kijkje gaan nemen. We houden je op de hoogte en het is vooral hopen dat de Nederlandse afvaardiging het in augustus waar gaat maken. De voorgaande jaren wisten zij het helaas niet tot de top drie te schoppen.

 1.    2260 XP
  iRobbert-'s avatar

  Waaronder ik, pfoe wat had ik gestreden voor de beste tijden!

 2. Anoniem -   
  83.84.234..xxx's avatar

  Zijn die races op dubai enzo echt of in de ps3 game?

 3.    919 XP
  Floepert's avatar

  mon padre deed mee haha, grappig hoe die ouwe zak zich zo kan vermaken met gran turismo 😛