Geen coöp in Soul Sacrifice, wel AI support


Begin volgend jaar kunnen wij aan de slag met een exclusieve game voor de PS Vita, namelijk Soul Sacrifice. Volgens velen is dit de vervanging voor een Monster Hunter game die de PS Vita verkopen enorm zal gaan boosten. Hoewel er over de game inhoudelijk nog weinig bekend is, waren wij toch al enorm te spreken over de potentie die de game met zich meebrengt. Zo is het verhaal niet minder dan spectaculair te noemen en schijnt het combat systeem ook enorm uitdagend te zijn.

Door de meerdere personages die zichtbaar waren in zowel concept art als de eerste gameplay beelden, hadden wij het vermoeden dat je in Soul Sacrifice niet alleen zou staan. Dit is ook het geval, maar helaas niet in een coöp modus. Je zult vergezeld worden door twee AI gestuurde party members. Eén van beide is al iets minder in sluieren gehuld, want van het vrouwelijke personage is de naam al bekend gemaakt. Onder de noemer Nimue zal zij ook een belangrijke rol spelen tijdens het verloop van het verhaal.

Daarnaast is er nog iets interessants boven komen drijven met betrekking tot de vijanden en de omgevingen waarin de game zich af zal gaan spelen. De missies zul je gaan selecteren door middel van het vervloekte boek Librom, welke je al in het begin van de game tegen zult komen. Nadat je in de cel belandt hoor je van je celgenoten dat het boek hints heeft over de waarheid van de wereld en hoe je kunt ontkomen aan je erbarmelijke lot. De vijanden zijn magie gebruikers die uiteindelijk hieronder bezweken zijn en de omgevingen waarin je je bevindt representeren verlangens van mensen die naar een fysieke vorm zijn getransformeerd.

Bij het horen van dit alles beginnen onze vingers al te tintelen. Soul Sacrifice gaat ongetwijfeld een game worden die geen enkele RPG liefhebber mag laten liggen!

Boxshot Soul Sacrifice

Soul Sacrifice

Releasedatum:
01-05-2013
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:
 1. Anoniem -   
  Caemgen's avatar

  Jammer. Co-op had de game een stuk hoger op mijn verlanglijstje geplaatst. En ik denk dat ze hiermee een grote kans laten liggen eerlijk gezegd.

 2. crew Redacteur -    1914 XP
  Faunus's avatar

  @Caemgen: Co-op is een beetje lastig te verwerken in de game aangezien je in missies jouw partner kan opofferen om een eindbaas te doden. Hadden ze wel iets op kunnen vinden. Wordt wel tijd voor een goede co-op game. Een RPG met een open wereld met dit lijkt me erg gaaf.

  Binnenkort mijn hands-on over de game schrijven, want er is een hoop informatie te vertellen. 🙂

 3. Anoniem -   
  Caemgen's avatar

  @Faunus:

  Nou, ik dacht meer aan een aparte co-op mode die vooral draait om het verslaan van monsters waarin je samen met je vrienden probeert zo hoog mogelijk in de Leaderboards te eindigen en ondertussen Challenges aangaat en bijzondere items vrijspeelt.

  Zou de levensduur van de game aanzienlijk verlengen.

 4. crew Redacteur -    1914 XP
  Faunus's avatar

  @Caemgen: Ja zou ook kunnen. Gemiste kans idd. 😉

 5. crew Redacteur -    2220 XP
  Sensu's avatar

  @Caemgen: Zo dat zou ik graag gewild hebben inderdaad… Maja, wat niet is kan nog komen. Misschien bedenken ze zich nog.