Na het vertrek van Tomonobu Itagaki bij Team Ninja wisten de fans dat de Ninja Gaiden franchise eronder zou gaan lijden. Na de release van Ninja Gaiden Sigma Plus en Ninja Gaiden 3 konden wij niet anders dan smachten naar de game waar Itagaki nu op aan het broeien was, namelijk Devil’s Third. Met het brein achter het succes van Ninja Gaiden op deze zware taak kon het niet anders dat Valhalla Studio’s een pareltje zou gaan afleveren. Het enige nadeel was dat THQ de game zou gaan uitgeven en met de recente problemen omtrent de financiën heeft de uitgever de game moeten opgeven.

“Devil’s Third development is in its final stage now, and is most expensive in this term. In the West, we need to spend a great deal for advertisements – as much as development cost – to sell a lot. But it wasn’t fit for [THQ’s] mid-term plan.”

Pasgeleden bracht Itagaki aan het licht dat THQ de rechten van Devil’s Third had overhandigd aan Valhalla zelf, omdat zij de kosten helaas niet meer konden dekken. Dit werd gisteren officieel bevestigd door THQ. De game zou begin 2013 uit moeten komen, maar door de huidige ontwikkelingen gaat dit absoluut niet meer haalbaar zijn. Het goede nieuws is wel dat de game nu in handen is van het team die de game het liefst zo snel mogelijk ziet uitkomen, dus wij houden goede hoop dat we deze game ooit nog te zien gaan krijgen.