http://playsense.nl/images/file/img_4ff5ca80b63b7.jpg

Gisteren kon je al zien hoe iemand Left 4 Dead, een PC-game, speelde op zijn PS Vita met behulp van een zelfgeschreven programma en RDP-techniek. Dit programma werd gedraaid in het door Sony ondersteunde PlayStation Mobile (voorheen Suite), een ontwikkelaarsomgeving speciaal voor de PS Vita en andere PlayStation Certified toestellen. Het stelt ontwikkelaars in staat om zelf programma’s te ontwikkelen en deze vrij te geven via de PlayStation Store, iets wat later dit jaar moet kunnen.

Wij hebben voor jullie een paar voorbeelden opgezocht om te laten zien wat je straks met PlayStation Mobile kunt doen. Al deze programma’s kun je legaal op je PS Vita draaien als de ontwikkelaar het vrijgeeft. Op het moment kun je zelf nog geen gebruik maken van de onderstaande voorbeelden, maar de remote desktop applicatie wordt binnenkort vrijgegeven.

Dit kan zomaar eens een gamechanger worden voor de PS Vita en ik kan dan ook niet wachten tot de PlayStation Mobile Store open is. Want zeg nu zelf, games streamen vanaf je PC en spelen op je PS Vita, dat is geweldig. Er zijn talloze emulatoren op de PC die je dan kunt streamen ook op je PS Vita, bijvoorbeeld PSP-games, SNES, Nintendo 64 en zelfs enkele PS2-games.

http://playsense.nl/images/file/img_4ff5c6e0a4a86.jpg

Ecofish Game

Remote Desktop

http://youtu.be/jJSp35ggE34

Snes Emulator

http://youtu.be/aPJnEciz_LM

Final Fantasy X

http://youtu.be/rXSAmrLKUJo

Metal Gear Solid

http://youtu.be/xUHnApP2vI0

Gameboy Player (Streaming)

http://youtu.be/CfaekJhGhGk

Samples van de PlayStation Mobile SD

http://youtu.be/nFGVI8h5NNc

3D wereld met Touch