Meer dan 300 onthullingen op de GamesCom


De voorbereiding voor de GamesCom is volop op gang door de organisatie en ondanks dat grote partijen als Microsoft, Nintendo, SEGA en THQ niet aanwezig zijn is het alsnog de bedoeling om er een groots spektakel van te maken. Dat zal met de aanwezigheid van Sony, Take Two, Ubisoft, Namco Bandai, EA, Konami, Capcom, Bethesda en nog veel meer ongetwijfeld wel gaan lukken. Desondanks hangt er in de media enigszins een negatieve vibe over deze beurs heen, wat deels te wijten valt aan het wegvallen van twee van de drie consolemakers en een negatief artikel in de grootste Duitse krant, de Bild.

De organisatie heeft middels een persbericht laten weten dat de beurs nog steeds erg groot zal zijn, sterker nog, de oppervlakte van de beursvloer is groter dan ooit. Naast deze informatie gaven ze een aantal interessante statistieken vrij en daarbij kunnen we vermelden dat er ruim 300 onthullingen gepland staan van vele ontwikkelaars en uitgevers – zowel op software als hardware vlak.

 • Totale ruimte uitgebreid met 140.000 vierkante meter (+15%)
 • Meer dan 370 standhouders (+20%) uit 31 landen (+7%)
 • 13 gedeelde landen stands (+2%)
 • Mobile gaming is een uitbreiding binnen de verschillende thema’s
 • Nieuwe GamesCom trailer cinema
 • Nieuw cosplay dorp
 • Meer dan 300 software/hardware onthullingen

Wel weten we dat de nieuwe game van Respawn Entertainment ook op de GamesCom 2012 niet onthuld zal gaan worden. Wat de rest van de onthullingen betreft, gok er vooral op los. Wij zullen volgende maand op de GamesCom aanwezig zijn, dus dan mag je uiteraard de nodige content verwachten, ook van de nieuwste onthullingen.

 1.    267 XP
  amaury's avatar

  de nieuwe ps3 ^^ en mss wat games voor de vita (laat ik ooko hopen dat de gameplay van COD – ASS Creed en ook niet te vergeten NFS MW te zien krijgen voor en van de vita)

  de rest maakt niet zoveel uit voor mij.

 2. Anoniem -   
  130.185.156..xxx's avatar

  PSThree wordt vast weer zo’n goedkoop plastic ding zoals de PSTwo. Je zou denken dat het bijna niet slechter kan na de PS3 Slim.

 3.    569 XP
  Assasination-G's avatar

  Level-5/Namco Bandai Inazuma Eleven : Strikers alsjeblieft! En Inazuma Eleven 3 please!!

 4.    530 XP
  Wintermute's avatar

  Gamescom wordt vet, heb d’r al zin in!
  Ik hoop zeker dat er AC3 VITA gameplay te zien zal zijn.

 5. crew Redacteur -    2220 XP
  Sensu's avatar

  Hehe, iig meer bewegingsruimte. Dat scheelt!
  Sowieso relaxt dat er weer meer cosplay is 😀