Persona 4: Arena zal niet regiovrij zijn


In tegenstelling tot de Xbox 360 versies van games, zijn PS3 games vaak regiovrij. Je bent dus vrij om de game te importeren vanuit andere delen van de wereld als je hierop niet al te lang wilt wachten. Dit gebeurt dan ook regelmatig, vooral met games die helemaal niet verder komen dan de Japanse kust.

Eind deze maand zal Persona 4: Arena uitkomen in Japan en veel fans van de serie die een fighting game met Persona personages wel zien zitten, hebben alvast hun pre-order geplaatst voor de Japanse versie. Nu heeft Atlus kort geleden bekend gemaakt dat dit helemaal geen nut heeft, want de game zal niet werken tenzij je er ook meteen een Japanse PS3 bij besteld. Dit is namelijk één van de weinige games die niet regiovrij zal zijn en dus kunnen we niet anders dan wachten op de Europese release. Waarom Atlus hiervoor gekozen heeft is helaas onduidelijk gebleven.

Hoewel de Japanse en de Amerikaanse releasedatum al vast staan, tasten wij Europeanen nog in het duister. Wel werd er aangegeven dat er enige mogelijkheid bestaat dat een release op of dichtbij 31 augustus haalbaar is.

Boxshot Persona 4: Arena

Persona 4: Arena

Releasedatum:
03-05-2013
Genre:
Vechten
Uitgever:
Zen United
Ontwikkelaar:

7 reacties

 1.    5867 XP
  7th-son's avatar

  ik had toch meer gehoopt op een rpg in plaats van een beat em up

 2. crew Redacteur -    2278 XP
  Sensu's avatar

  @7th-son: Helaas idd. We zullen het de komende tijd even moeten doen met deze fighting game en Persona Golden, een remake van Persona 4. Maar blijf hoop houden, wie weet hebben we in de toekomst wat meer geluk 🙂

 3.    503 XP
  Aeristalo's avatar

  NEEEEE, Oh my god! Aangezien de EU versie inderdaad in het duister tast, had ik de mijne via gamestop (USA) gepre-orderd. Zodat ik gewoon in Augustus kon gamen. Pfffff moet ik weer langer wachten…..

 4.    5867 XP
  7th-son's avatar

  @Sensu: ook dat gaat niet, aangezien ik geen import ps3 heb 😉

 5. crew Redacteur -    2278 XP
  Sensu's avatar

  @7th-son: Lol, owned. Ik bedoelde eigenlijk dat we nog wel op de EU release van die twee games moesten wachten he, haha! :$

 6. crew Management -    2085 XP
  Rastapopulos's avatar

  Wat is die regiolock een nonsens zeg. Vroeger was dat ivm PAL en NTSC, maar dat is al een decennium terug, achterhaald idee en ik blijf het merkwaardig vinden dat men hier aan blijft vasthouden in sommige gevallen.

 7. Anoniem -   
  78.21.243..xxx's avatar

  ’t is te hopen dat ze deze zever niet toepassen op Persona 4: The golden

Zondag Budgetdag – Games – 15 September
Review: Persona 4: Arena
Persona 4 Arena Limited Edition vanaf mei in de winkels
Persona 4 Arena krijgt een Europese releasedatum toegewezen