Review Gran Turismo 5 DLC: Scion FR-S ’12 en Twin Ring Motegi Track

Review Gran Turismo 5: Scion FR-S ’12 & Twin Ring Motegi – De simulatie racegame Gran Turismo 5 heeft sinds zijn release in 2010 al een aantal mooie nieuwe toevoegingen mogen ontvangen. Zo heeft Polyphony Digital al een uitbreiding met nieuwe wagens, nieuwe tracks, nieuwe lakkleuren en nieuwe kleding voor deze game uitgebracht. Vanaf 27 juni zijn daar weer twee nieuwe items aan toegevoegd, namelijk de gratis Scion FR-S ‘12 en de betaalde track Twin Ring Motegi in Japan.

Scion FR-S ‘12

De Scion FR-S ‘12 wordt aangeboden als gratis DLC in Gran Turismo 5 door Toyota. Volgens de folder die de digitale autoverkoper van Polyphony Digital ons heeft verstrekt is de Scion FR-S ‘12 een achterwielaangedreven sportwagen met een 2-liter boxermotor die voorin ligt.

Met deze wagen moet de beginnende coureur goed uit de voeten kunnen doordat hij een laag zwaartepunt heeft en door het ontwerp volgens het Aero-Handling-concept lekker ‘vastplakt’ aan de weg. Deze Scion FR-S ‘12 is het Noord-Amerikaanse broertje van de Toyota 86 die voornamelijk op de Japanse wegen te vinden is.


We gaan ons klaarmaken voor de eerste proefrit die we gaan rijden op de eveneens nieuwe tracks van het Japanse Twin Ring Motegi. Het wordt een rondje over de Road Course met tegenstanders die in ongeveer dezelfde klasse horen. Zelf hebben we nog niets aan onze wagen aangepast.

De wagen zelf ligt erg goed op de weg en bochten zijn naar onze mening geen enkel probleem. Wanneer de Scion FR-S ‘12 volledig getuned is en alle upgrades heeft mogen ontvangen, zal hij in zijn klasse goed mee kunnen komen.

Twin Ring Motegi Pack

De Twin Ring Motegi Pack is een wereldberoemd circuit in Japan, en is verkrijgbaar in de PlayStation Store voor €4,99. De pack bestaat uit vier verschillende layouts van de track. Ten eerste is er de Road Course, dit is een combinatie van een oval en een echt circuit en wordt gebruikt door de Super GT en Formule Nippon. De tweede is de Super Speedway, dit is de complete oval en wordt vooral gebruikt voor de Amerikaanse tak van de autosport zoals NASCAR en de Indy races. Voor de laatste twee is de Road course in twee delen opgesplitst in een West- en een East routes.

De Road Course is vooral leuk om je skills te verbeteren in het bochtenwerk, omdat er toch flink wat bochten aanwezig zijn. De aanrempunten die worden aangegeven door de game zelf zijn niet altijd de beste, maar hier kom je snel genoeg achter. Heb je ze eenmaal door dan rijd je vrij snel eerste.

De Superspeedway is een redelijk kleine en smalle oval voor met name NASCAR races, met toch wat verraderlijke bochtjes waar je, als je niet voldoende afremt, een muurtje of tegenstander meepakt.

Conclusie

Polyphony Digital en Sony laten met deze twee nieuwe uitbreidingen maar weer eens zien dat Gran Turismo 5 nog steeds wordt ondersteund. Dit gebeurd natuurlijk naast de updates die af en toe worden vrijgegeven en waarmee vaak extra functionaliteit wordt toegevoegd aan de game. De Scion FR-S ‘12 is gratis, dus heb je Gran Turismo 5 in je bezit dan kun je deze gewoon downloaden. De Twin Ring Motegi Pack is naar onze mening iets te duur met €4,99, maar ben je een fan van de game en speel je nog regelmatig Gran Turismo 5? Dan mag deze zeker niet ontbreken.

Boxshot Gran Turismo 5

Gran Turismo 5

Releasedatum:
24-11-2010
Genre:
Racen
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:

7 reacties

 1.    1545 XP
  Mithrandir's avatar

  Gratis DLC is altijd goed. Echter, als je al 1000+ auto’s, een miljoen helmen, pakken, en andere collectables hebt, hoeveel zin heeft het dan nog om NOG twee auto’s toe te voegen?

  En tja, een enkele track (en dan in vier uitvoeringen) voor 5 Euro, terwijl het spel zelf nog maar twee tientjes kost, is gewoon excessief. Maar goed, dat kennen we inmiddels van DLC..

 2.    227 XP
  MarcoM's avatar

  Ik ben een groot GT fan, maar ik vind deze DLC geen review waard. Ik vind 5 Euro ook te veel voor de 1 track. Kopen zal ik het wel uiteindelijk, al is het alleen al om de ontwikkeling van een Vita versie te stimuleren.

 3.    385 XP
  Frankaro's avatar

  GT net gekocht dus kom eigenlijk ook net kijken. Maar vind het toch goed dat ze blijven ondersteunen. Ik denk dat de game zo nog tot het einde van het tijdperk PS3 mee kan. DLC prijs is inderdaad veel te duur €0,99 was meer op de plaats geweest.

 4.    139 XP
  Xx_DontTakeItPersonal_xX's avatar

  heb gt5 overlaatst gespeeld 2 races gedaan dan was het van pff saai!! weg hier! BF3 er terug in dan he xD

 5.    679 XP
  PSknul's avatar

  Scion FR-S is precies de zelfde auto als de vorige gratis DLC: de Toyota GT-86… dus beetje lui deze gratis DLC. (kwestie van Toyota embleem veranderen voor Sabaru/Scion embleem).

 6.    361 XP
  Nick-Chronic's avatar

  Ik snap niet waarom we niet op elke track de tijd kunnen aanpassen en lekker in t donker rijden en in plaats van 1 auto een car pack met 10 auto`s deze game ligt bij mij stof te happen tijd voor wat nieuws. GT6

 7. Anoniem -   
  188.142.16.xxx's avatar

  @MarcoM:

  Wat een onzin!

Update 2.16 voor GT5 komt uit op 31 mei, is de allerlaatste patch
Sony haalt Gran Turismo 5 DLC op 30 april offline
Sony trekt de stekker uit servers Gran Turismo 5 en Resistance 1 t/m 3
Meer dan 100.000 man speelt nog dagelijks Gran Turismo 5