Zoals jullie misschien zullen weten is het dit jaar een speciaal jaar voor Kojima en kornuiten. Dit jaar wordt één van de oudste spionnen in game land namelijk 25 jaar, Snake. Metal Gear Solid viert zijn 25ste verjaardag en daarom pakt Kojima samen met Konami groots uit dit jaar. Er is al erg veel nieuwe merchandise ter ere van deze speciale verjaardag uitgekomen. Denk aan toffe t-shirts en verschillende signeersessies waar je Kojima kon ontmoeten en lief kon vragen of hij je t-shirt of game wilde signeren.

Ook Famitsu doet mee aan dit feestje en heeft een speciale Metal Gear Solid editie in petto deze maand. Uit deze editie komt ook het recente nieuws dat de PS3-klassieker Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots dan toch nog Trophy ondersteuning gaat krijgen.

Naast deze informatie staat er in deze editie van Famitsu een hele mooie tijdlijn van alle grote Metal Gear releases sinds de eerste release in 1987. Opvallend is dat helemaal aan de rechterkant 2012 met een vraagteken staat. Zou dit betekenen dat Kojima dan toch nog een interessante verrassing voor ons in petto heeft dit jaar? De nieuwe game, Metal Gear Rising, kan het niet zijn, aangezien die gepland staat voor een release in 2013.

Op 30 augustus zal Konami het grote “Metal Gear 25th Anniversary Party” event houden in Tokyo Midtown. Dit is op het moment wanneer ook de Trophy patch zal uitkomen voor MGS4. Misschien krijgen we dan meer te horen over deze mysterieuze hint.