De EyeToy was ten tijde van de PlayStation 2 een leuk apparaatje in combinatie met de EyeToy Play games, maar als we er zo op terug kijken kunnen we concluderen dat er uiteindelijk niet echt heel veel mee is gedaan. De PlayStation Eye op de PlayStation 3 heeft ook de nodige games gekregen, maar dient tegenwoordig meer voor PlayStation Move ondersteuning.

In de tijd van de PlayStation 2 heeft Sony een pitch ontvangen van een ontwikkelaar die een Kama Sutra game wilde maken. Dit vanzelfsprekend in combinatie met de EyeToy. Sony heeft deze pitch echter afgewezen. Dit vertelt SCE Executive Producer Pete Smith en hierbij gaf hij aan dat het de meest ‘weirde’ pitch ooit was die hij heeft gezien.

“This was a genuine pitch from a developer,”[…]”who pitched EyeToy Kama Sutra. Seriously, this was a genuine pitch.”

“So, the guy is going to me, ‘it’s like, so there’s an outline on the screen with the EyeToy…’ I’m like, I get it, yeah.”

Na de pitch heeft Smith het nog over de game gehad op kantoor, maar uiteindelijk hebben ze besloten de game af te wijzen. Eén van de punten was bijvoorbeeld het testen van de game dat een beetje lastig zou worden en een ander vraagstuk was hoe deze game aan de pers getoond zou moeten worden. Toch vraagt Smith zich wel af hoe het uitgepakt zou hebben als ze deze game hadden doorgezet, leuk zou het in ieder geval worden.

“We were talking about it back at the office. Obviously we didn’t sign it and it never ever saw the light of day. But we were going, how exactly would we QA it? You can imagine these two big hairy testers going, ‘No, you’re the bitch tonight.'”

“You’d just have to go for it, wouldn’t you? In one sense I think, god, I wish it would have been done. We could have maybe got some celebrity endorsements and stuff like that.”

Jammer dat EyeToy Kama Sutra nooit is verschenen, maar wellicht komt iemand met een soortgelijke pitch met aanvulling van de PlayStation Move… Hopen dat Smith het nu wel toelaat.