De Comic-Con staat op het punt van beginnen en hoewel de kern bij comics ligt zijn ook hier games niet meer weg te denken. Veel games die gebaseerd zijn op comics of enige relevantie hebben daartoe worden in de spotlights gezet. Het zullen dus ongetwijfeld weer een aantal interessante dagen worden en met een beetje geluk gaan we ook nog meer van de Fox Engine zien.

Deze engine is al een lange tijd in de maak bij Kojima Productions en zal uiteindelijk de basis moeten worden van de games van Konami. Tot op heden hebben we enkel screenshots gezien, maar er zijn wat hints naar een eventuele onthulling van deze engine op de Comic-Con. Kojima heeft eerder dit jaar namelijk aangegeven dat hij de Fox Engine niet op de E3 zou tonen, wat ook niet gebeurde. Hier voegde hij echter aan toe dat hij de engine in juli zou onthullen.

Via Twitter is Kojima te volgen en daarop viel te lezen dat hij inmiddels is aangekomen in Los Angeles. Op basis van latere tweets blijkt dat hij in Amerika is vanwege een presentatie en hierbij liet hij vallen dat dit een ‘gevecht tegen de wereld’ gaat worden (onder de verschillende engines?). Vervolgens tweette een collega dat ook hij in Los Angeles was aangekomen om één van de coolste mensen uit de industrie te ontmoeten.

Dit suggereert dat het vooral om een zakelijke presentatie gaat. Reden genoeg om eens navraag te doen, wat deze NeoGAF gebruiker dan ook deed (via Twitter). Deze persoon vroeg of er een aankondiging aan zit te komen of dat het gaat om een geheime bijeenkomst. Als antwoord kreeg hij: ‘I will tell you later’. Dat bevestigt niets, maar sluit ook helemaal niets uit.

De Comic-Con is in San Diego, iets ten zuiden van Los Angeles, maar niet extreem ver. Er bestaat dus een goede kans dat Kojima op de Comic-Con de Fox Engine gaat onthullen, aangezien het midden in juli is. Ook kan het te maken hebben met de teaser voor het feestje van Metal Gear Solid, waarover wij gisterenavond al berichtte.

Met dank aan RAAFmaker