Ter ere van het 25 jarige bestaan van Metal Gear Solid zal Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots eindelijk Trophies gaan krijgen. Dit werd gisteren bekend gemaakt en Konami heeft er nu ook een persbericht achteraan gestuurd met meer details. De patch zal in totaal 34 Trophies gaan bevatten die je kunt gaan verzamelen. De Trophies zelf zijn overigens nog niet bekend gemaakt.

Naast dat de patch Trophy ondersteuning aan de game toevoegt zal er nog een andere feature met de heruitgave van de game meekomen. Bij het origineel installeerde de game zich gaandeweg tijdens het spelen, waarbij je een rokende Snake te zien kreeg. Een handige manier om te voorkomen dat je in de eerste instantie een tijd zat te wachten voordat je daadwerkelijk aan de slag kon gaan.

De heruitgave bevat echter ook een full game install optie, waarmee je in één keer de gehele game kunt installeren. Hierdoor hoef je tussen de missies door minder lang te wachten, tenzij je dat liever hebt, dan is het uiteraard ook mogelijk om de oorspronkelijke manier aan te houden.