In 2008 kwam het razend populaire, doch erg controversiële, Bully uit. Deze titel is ook bekend onder de naam Canis Canem Edit, omdat de consument nogal geschokt reageerde op het thema van de game, die een naam als ‘Bully’ alleen nog maar versterkte. Het kwam zelfs zo ver, dat retailers weigerden de game te verkopen. Rockstar produceerde echter de game vrolijk door en heeft uiteindelijk erg goed mogen scoren.

Vreemd genoeg maakte Rockstar geen aanstalte om aan een vervolg te beginnen, integendeel. Ze laten het lekker op een laag pitje doorsudderen tot zij klaar zijn met andere zaken, zoals natuurlijk GTA V. Dan Houser liet weten dat Bully, maar ook Max Payne 3, developer Rockstar Vancouver aan de slag kon gaan met Bully 2 zodra er tijd en mankracht over was. Nu ligt Max Payne 3 al een tijdje in de schappen en zou je verwachten dat ze ondertussen al de mouwen aan het opstropen zijn voor een vervolg op Bully. Toch wil Rockstar niet happen als het gaat om een officiële aankondiging. Pasgeleden kwam het nieuws dat de studio in Vancouver zou sluiten om samen te smelten met die in Toronto. Wellicht dat wanneer de verhuizing voorbij is, dat we meer te horen krijgen over waar deze gegroeide studio zich mee bezig gaat houden.

Tijdens de laatste editie van Asked & Answered op de officiële Rockstar website, reageerde Rockstar geruststellend op een Twitter bericht, waarin in fan zich zorgen maakte over het lot van Red Dead Redemption – kwam hier ooit nog een vervolg op? Hierop was het antwoord dat er al eerder vragen gesteld waren over vervolgen en de uitkomst was simpel; er zit geen haast achter, maar ze komen wel. Ooit.

“As we previously replied to similar questions about the future of other game franchises like Bully and LA Noire, we don’t always rush to make sequels but that does not mean that we won’t get to them eventually”

Dit is natuurlijk ook goed nieuws voor de Red Dead Redemption fans en tegelijkertijd kunnen ook L.A. Noire liefhebbers met een gerust hart naar bed vanavond. Wij vragen ons af welk vervolg als eerste komt…