Codemasters heeft nu enkele jaren de F1 licentie in bezit en komt sinds 2010 jaarlijks met een nieuw deel. Ook dit jaar zal er weer een nieuw deel gaan verschijnen dat wederom het vorige deel als basis gebruikt en dat nog verder perfectioneert. Echter blijft het hier niet bij wat Formule 1 games betreft, want Codemasters heeft F1 Stars aangekondigd voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

F1 Race Stars is een arcade game pur sang en zal voor iedereen gemakkelijk op te pakken zijn, jong en oud. Ondanks de arcade insteek gebruikt Codemasters wel de licentie die ze hebben en dat betekent dat alle circuits en coureurs van het huidige seizoen in de game zitten. Door de arcade insteek maakt de ontwikkelaar gebruik van een andere grafische aanpak en dat houdt in dat de circuits kunnen transformeren naar over-the-top tracks en de coureurs, zoals: Vettel, Alonso en Hamilton, zijn karikaturen.

Het heeft los van de licentie verder niet al te veel met de Formule 1 te maken, dat is wel te zien in de onderstaande trailer. Verder zal de game een vier-speler split-screen optie bevatten en online kan er met maximaal 12 man tegen elkaar gestreden worden. Ben je niet van de multiplayer, dan kun je terecht in een uitgebreide carrière modus. De game staat gepland voor dit najaar.