Veel gamers van de huidige generatie zijn sceptisch over de kracht van de Wii U. Van wat zij gezien hebben komt het nog steeds niet boven de mogelijkheden uit die we tegenwoordig al kunnen ervaren met bijvoorbeeld de PS3. Vooral over het grafische onderdeel wordt veel geklaagd. Wanneer de PS4 op de markt komt, zou de Wii U al helemaal geen kans van slagen meer hebben.

Toch denken developers hier schijnbaar anders over. Zo wil Scribblenauts dev Jeremiah Slaczka van 5th Cell iedereen om het hart drukken dat de Wii U de kracht van de huidige generatie consoles ontstijgt. Hij vindt het frustrerend dat iedereen zo neerkijkt op het apparaat, terwijl het zoveel beter is.

“[Wii U is] definitely more powerful than Xbox 360 and PlayStation 3. It’s kind of frustrating to see the rumours and speculation of people going back and forth saying it’s weaker or more powerful. It’s definitely more powerful.”

Waarop hij dit baseert, dat is nog maar de vraag. Zijn studio heeft tot op heden enkel nog games ontwikkeld voor de Nintendo DS en Wii en één enkele iOS game. Wij zijn er nog steeds van overtuigd dat een console als de PS3 (maar de PS4 al helemaal!) een Wii U met gemak het nakijken geeft, maar we begrijpen ook wel dat Slaczka zijn belangrijkste platform wil ondersteunen. Wij kunnen ons Naughty Dogs’ Justin Richmonds uitspraak nog herinneren, toen hij zei dat de PS3/Vita precies kan dat de Wii U zal gaan doen. Een ontwikkelaar ondersteunt zijn voornaamste platform… interessant.

Jullie horen het, de Wii U is bij dezen velen malen beter dan een PS3 of Xbox 360. Laten we er nu maar niet meer op ingaan, de discussie is hiermee gesloten.