Recent brachten we het nieuws dat Gearbox Software een PlayStation Vita versie van Borderlands 2 wel zag zitten, maar dat ze daar zelf geen in-house capaciteit voor hebben vanwege drukte met andere projecten.

Randy Pitchford van Gearbox werd recent op een Borderlands 2 event aan de mouw getrokken voor een nadere verklaring. Hier vertelde hij dat sinds dat Gearbox aangaf dat ze interesse hebben, dat er drie studio’s zijn geweest die interesse hebben getoond in het maken van een PlayStation Vita versie voor Gearbox. Welke studio’s dit waren wilde Pitchford helaas niet kwijt. Aan Gearbox ligt het dan ook niet zozeer, de bal ligt namelijk bij Sony als we Pitchford moeten geloven.

Gearbox wacht Sony’s goedkeuring af om de port en het porting proces te overzien, maar tot op heden hebben ze nog niets van Sony gehoord. Daarnaast heeft Pitchford aangegeven dat ze Borderlands 2 graag bij de persconferentie van Sony op de E3 hadden gezien, wat niet het geval was. Dit suggereert ook enigszins dat een eventuele PlayStation Vita versie al langer op de wensenlijst van Gearbox staat.