Gisteren sprak Alex Hutchinson, creative director van Assassin’s Creed III, tijdens Ubisoft’s Comic-Con panel over de voortgang van Assassin’s Creed III. Zowel de single- als de multiplayer kwam aan bod. Dit werd afgewisseld met trailers en gameplay, waaronder de nog nooit eerder vertoonde ‘Boston’ gameplay. Alle aanwezigen hoopten natuurlijk op een Q&A en die kwam ook. Gedurende deze Q&A werden meerdere vragen gesteld, waaronder één over de komst van een bèta voor de multiplayer van de game. Toen kwam er jammer genoeg nieuws waar niemand op zat te wachten.

Hutchinson liet ons weten dat ze er ditmaal voor gekozen hebben om géén bèta los te laten op gamers, maar gewoon op gevoel de multiplayer ontwikkelen. Dat is vreemd, want sinds de Assassin’s Creed franchise een multiplayer bevatte, verzorgde Ubisoft een open en/of gesloten bèta waarin alles tot op het kleinste detail getest kon worden door de fans. Dit kan dus twee kanten opgaan. Ofwel ze zijn zo zelfverzekerd dat de multiplayer goed is, dat het een daverend succes gaat zijn – of het faalt hopeloos, omdat ze helaas geen feedback hebben gekregen vooraf.

“We decided with this one, we are going pretty close to the wire, trying to jam in as many features as possible and really make it as amazing as possible. So unfortunately this year, there will be no beta for multiplayer.”

Ubisoft zelf heeft officieel not geen verklaring gegeven, maar als de creative director het zegt dan zal het hoogstwaarschijnlijk wel waar zijn. Indien je geïnteresseerd bent in het volledige panel, wat overigens heel leuk en zelfs redelijk grappig is om te volgen, kijk dan de video hieronder. Let wel op de spoilers!