Het is alweer enige tijd geleden dat we een nieuwe Metal Gear Solid mochten verwelkomen, op de HD remakes na dan. Het begint zo langzamerhand tijd te worden voor een vijfde deel en er druppelt nu langzamerhand steeds meer binnen aangaande een aankondiging van een vijfde deel op de Comic-Con. Op NeoGAF zijn wat afbeeldingen verschenen die overduidelijk gefotografeerd zijn van een scherm.

Dit kan natuurlijk gewoon nep zijn, maar het Twitter account van Konami UK linkt naar een topic op Reddit met de bijbehorende tekst: ‘Fake or real, we love a bit of speculation! ‪#ogre‬ ‪#mgs5‬’. Dit topic is op basis van de onderstaande afbeeldingen die op NeoGAF zijn verschenen.

Een wat merkwaardige reactie van Konami dat noch iets bevestigd noch iets ontkent. Officieel is de game in nevelen gehuld en Konami wil verder ook niet reageren dus de enige kans dat de game daadwerkelijk is aangekondigd moet achter gesloten deuren gebeurd zijn op de Comic-Con. Wellicht op de GamesCom meer.

Update: Konami heeft via Twitter aangegeven dat ze sarcastisch waren met hun tweet en hebben middels een latere twee laten weten dat het neppe afbeeldingen zijn.