Heb je je ooit voorgesteld hoe jouw favoriete personage zou ruiken als je naast hem zou staan? Meteen schiet ons zweet te binnen, want het zijn vaak drukke bazen. Misschien een ijzerachtige bloedgeur na menig vijanden afgeslacht te hebben. Dat terwijl je bij bepaalde games juist aan de meest zoete geur denkt die er maar zijn kan…

Epic-Scents is een bedrijf wat geuren samenstelt en deze daarna produceert. Samen met Capcom beginnen ze aan een nieuwe lijn die met de geur uitdrukt hoe een personage is. Natuurlijk zou het ook wel vreemd zijn als het hier om de letterlijke geur ging, want wie koopt zoiets nou? Een gemiddelde gamer ruikt na een dagje goed gamen vanzelf al naar zweet en misschien naar chipsresten, gemengd met de zoete geur van redbull. Daar hoeven we geen extra geld aan uit te geven!

Ze gaan van start met de geuren die Mega Man en Proto Man definiëren. Om erachter te komen welke geur het beste bij hen past, heeft Epic-Scents het publiek gevraagd om de belangrijkste karaktereigenschappen van deze twee figuren op te noemen. Op basis daarvan zullen ze beslissen wat de beste geur is voor de personages. Wanneer deze op de markt verschijnen, zullen ze over de toonbank gaan in de vorm van luchtverfrissers. De prijs hiervan is $3 per stuk.

“There are strong ties between memories and fragrance… when you use our air fresheners you will remember the nostalgia of playing that game.

Epic-Scents is tevens in overleg meer meerdere uitgevers, zodat er een mogelijkheid is om meerdere personages om te zetten naar een geur. In de toekomst willen ze ook uitbreiden naar parfums en after-shaves. Wij vragen ons af of dit echt een gat in de markt is en hoe dit verder zal lopen. Hoe ruikt jouw favoriete game personage?