http://www.psx-sense.nl/images/file/img_50054d43d6a91.jpg

Het is een sequel waar ontzettend veel mensen naar uitkijken; Mirror’s Edge 2. Alhoewel het eerste deel het in het begin behoorlijk stroef deed qua verkopen verkocht de game uiteindelijk als een malle. Het spel bracht unieke gameplay met zich mee en free-runnen in een game was in principe nog nooit op deze manier uitgewerkt. We vinden het dan ook jammer om te zien dat er nog altijd geen Mirror’s Edge 2 is aangekondigd, maar vandaag was er een lichtpuntje te zien.

Electronic Arts gaf in 2009 al eens tegenover Videogamer aan dat er een klein team werkte aan een sequel van de game. We werden er dan ook van verzekerd dat we een vervolg gingen zien op de game, maar het is inmiddels 2012 en deze is nog altijd in geen verre wegen te bekennen.

Vandaag deed EA alleen weer een aantal uitspraken en ze lieten weten dat het inmiddels meer een ‘wanneer’ is geworden dan een ‘of’, de sequel gaat er dus absoluut komen. EA vertelt dan ook dat de game op hun lijst staat en dat ze goed aan het kijken zijn welk ontwikkelaarsteam het meest geschikt is om de sequel verder te ontwikkelen.

Hopelijk weten we binnenkort meer en wellicht dat Mirror’s Edge toch nog een next-gen titel gaat worden.

“We have nothing to announce,” said Gibeau speaking in the latest issue of Game Informer. “We love Faith. We love the property. It’s really about how and when do you bring it back?

“It’s on the list. It’s just about looking at what teams are available, who’s got the right quality approach to it, and who understands it.”