De Resident Evil serie staat bekend om haar vele bloeddorstige zombies en nog bloeddorstigere manieren van afmaken van deze zombies. Net als Final Fantasy kijken de meeste Japanners uit naar deeltje zes in deze reeks, maar de rest van de wereld is toch ook al aardig in contact gekomen met Resident Evil.

Dankzij deze bloedbaden is het ook niet zo gek dat de game een 17+ keurmerk krijgt, maar gek genoeg draait een deel van de beoordeling om ‘nudity‘, oftewel naaktheid. Dit is puur omdat ergens in de game een eindbaas is in de vorm van een halfnaakte vrouwelijke spin, maar enige vrouwelijke geslachtsdelen noch tepels zijn geheel gecensureerd. Toch vond men bij de ESRB dit een reden om de game op te beoordelen en het zou me niks verbazen als er binnenkort weer enkele landen komen die de game gewoon weer in het geheel gaan verbieden, of delen uit de game schrappen.

Buiten deze kleine dingetjes om belooft het zesde deel weer een groot spektakel te worden en dankzij een duidelijke uitleg van de ESRB zelf, snappen we wel waarom kleine kindertjes gewoon niet mogen worden blootgesteld aan deze beelden.

“One female boss character (a human-spider hybrid) is depicted nude—though without any discernible details (i.e., no nipples or genitalia); during one attack move, she briefly caresses her breasts while straddling on players’ character.”

“Battles contain realistic gunfire, screams of pain, and exaggerated blood splatter effects; some attacks result in dismemberment or decapitation (e.g., slowly inserting a monster’s body into a rotating fan blade). Cutscenes also depict intense acts of violence: a zombie getting stabbed in the head; characters getting pummeled/impaled by monsters.”