Regelmatig verschijnen er Avatars van bekende game characters in de PlayStation Store. Volgens vele gamers gebeurd dat echter niet vaak genoeg of juist veel te laat. Een goed voorbeeld zijn de Grand Theft Auto IV avatars, deze verschenen pas begin vorig jaar.

Op het Europese Capcom forum klagen fans dat er nog steeds geen nieuwe avatars van Capcom in de PlayStation Store staan. Stuart Turner, hoofd van Capcom’s UK marketing, heeft op deze klachten gereageerd.

Turner geeft aan dat als ze Avatars naar Sony opsturen, het extreem lang duurt voordat ze door het goedkeuringsproces zijn. Dit komt onder andere door het lokaliseren van de grote stapels gegevens in twaalf verschillende talen. Er zijn geen kortere wegen die naar Rome leiden en het hele proces duurt soms wel aantal maanden! Capcom heeft simpelweg niet de mankracht om hier een prioriteit van te maken en het levert tenslotte te weinig op.

Stuart Turner kon de fans gelukkig wel geruststellen, op dit moment gaan er een grote hoeveelheid Avatars door het langdurige proces. Binnenkort dus nieuwe avatars van Capcom in de PlayStation Store!