http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5007eaf82cc47.jpg

De mannen achter de Fight Night games zullen aan de slag gaan met EA Sports UFC, een franchise die eerder eigendom was van THQ. Het Fight Night ontwikkelaarsteam (EA Canada) gaat ervoor zorgen dat we een geweldige UFC-game krijgen van EA en we er weer flink tegenaan kunnen in de octagon. Het team wordt geleid door Dean Richards, bekend van Fight Night, NHL en SSX. Dit doet hij samen met Brian Hayes.

De aankondiging dat EA Sports met UFC kwam werd gedaan tijdens de E3 van 2012, zoals je hieronder in het filmpje kunt zien. Dana White was eerder nogal boos op EA omdat ze niet met hem aan de slag wilden. Toen is hij met THQ in zee gegaan en hebben ze drie games uitgebracht. Blijkbaar had Dana White, president van de UFC, nog altijd een zwak voor EA en is er uiteindelijk toch nog een contract getekend tussen beide partijen.

Of dit betekent dat we eerst geen nieuwe Fight Night gaan zien, dat durven we niet te zeggen. Ook zijn we benieuwd hoe men aan de slag gaat met deze game, MMA is immers iets heel anders dan boksen. Hopelijk weet EA ook met wat verrassingen te komen. Alvast een gratis tip van ons: breng Fedor Emelianenko in de game.