Enige tijd terug verscheen de trailer voor de GamesCom. Hierin zagen we diverse games voorbij komen, waaronder Grand Theft Auto V. Destijds namen we het aan dat er een kans bestond dat de game van Rockstar op de GamesCom aanwezig zou zijn. Kort daarna dook er nog een bericht op dat Grand Theft Auto V gespot was op een CV via LinkedIn. Deze CV was van iemand die zich voordeed als één van de organisatoren van de GamesCom, echter werd dit snel ontkracht door de organisatie zelf met het bericht dat ze nooit van deze persoon hadden gehoord.

Over de trailer heeft de organisatie zich tot op heden nooit uitgelaten, tot vandaag althans. Tim Endres is Project Manager voor de GamesCom en tegenover CVG heeft hij aangegeven dat Rockstar Games niet op de planning staat voor de beurs en dat hier ook nooit sprake van is geweest. Daarnaast is de footage van de game in de GamesCom trailer een fout en dit hebben ze inmiddels aangepast.

Dit betekent dus automatisch dat er geen enkele kans is dat Grand Theft Auto V aanwezig is. Wel kan het zijn dat Rockstar Games in de Take Two stand te vinden is, zoals voorgaande jaren. Vestig je hoop hier niet op, want dit is al enkele jaren puur voor retail bedoeld. Het lijkt er dus op dat we nog even iets langer op Grand Theft Auto V moeten wachten.

“Rockstar Games is not scheduled and has never been scheduled to exhibit at Gamescom 2012,”[…]”We apologize for any confusion this may have caused,”