De voorgaande Assassin’s Creed delen hebben na de release de nodige downloadbare content gekregen voor zowel de singleplayer als multiplayer. Bij Assassin’s Creed III zal dit niet anders zijn en hierover is nu het één en ander gelekt. Ubisoft heeft een brief, geheel in stijl, naar GameStop winkels gestuurd met daarin het bericht dat er een speciaal team op de downloadbare content is gezet, zodat ook de kwaliteit van de extra content van de allerhoogste plank zal zijn.

In deze zelfde brief staat ook dat er een soort Season Pass geïntroduceerd zal gaan worden, wat betekent dat je eenmalig zult moeten betalen en nadien alle content kosteloos kunt binnenhalen. De vermelding van deze downloadbare content staat vernoemd onder ‘episodisch’, wat enigszins suggereert dat het op de singleplayer gericht zal zijn met uitbreiding van het verhaal.

Desondanks is het even afwachten wat de plannen exact zullen zijn, aangezien Ubisoft niet in detail trad. De betreffende brief hieronder met dank aan Kotaku.