http://www.psx-sense.nl/images/file/img_500ea07774211.jpg

De ‘Androidita’ is een naam die wij persoonlijk zelf beter vinden passen, de echte naam van de PS Vita knock-off is namelijk Droid X360. Ongetwijfeld is dit Chinese logica, een PS Vita kloon, met Android die X360 heet, de afkorting van Xbox 360. Enfin, dit apparaatje draait Android 4.0 Ice Cream Sandwich en wordt geleverd met maar liefst 9 emulatoren. Hieronder vallen Nintendo 64, PSone, Game Boy Advance, Game Boy Color, NES/FC/ SNES, SEGA Mega Drive en SEGA Game Gear. Gek genoeg zijn dit stuk voor stuk features die de PS Vita niet heeft en toch wel heel aantrekkelijk zijn. Logisch natuurlijk, aangezien de PS Vita niet bestemd is om NES-games of Game Boy-games te spelen.

Opvallend is dat het apparaatje nog redelijk rapido is en behoorlijk responsief. In de video hieronder krijg je een 10 minuut lange demonstratie van de Droid X360. Natuurlijk kun je met Android 4.0 erop ook vele andere dingen doen naast gamen. Zo zijn er talloze Apps beschikbaar voor dit besturingssysteem.

Qua specificaties is het niet een hele bijzondere gadget, het kent een 1.5Ghz processor, 512MB RAM, 8GB onboard opslag, 5 inch touchscreen met een 800×480 resolutie, HDMI-out, microSD slot (max. 32GB), twee analoge sticks, 0.3 megapixel front-camera en 2 megapixel back-camera.

Adviesprijs is nog onbekend.