Waar vele uitgevers de laatste tijd wereldwijd allemaal kantoren sluiten en mensen op straat zetten vanwege financiële moeilijkheden lijkt Konami niet veel last van de economische crisis te hebben. De uitgever heeft bekend gemaakt een gloednieuwe studio te openen in Londen en deze studio zal speciaal worden opgezet voor Pro Evolution Soccer. Voorheen werden delen in de franchise enkel in Japan ontwikkeld.

De reden voor een Europese studio is om de plaatselijke voetbalcultuur in Pro Evolution Soccer te verwerken. Hierdoor tracht Konami de franchise fris en spannend te houden. De studio is momenteel in opstart fase en Konami is druk bezig met het werven van nieuw talent om deze studio te voorzien van mankracht. Eventuele geïnteresseerden kunnen solliciteren tijdens de Game Developers Conference Europe, voorafgaand aan de GamesCom volgende maand.

De franchise zit na een flink teleurstellend deel enkele jaren terug weer in de lift en Konami heeft alle zinnen gezet om de franchise te blijven verbeteren. Dat maken we althans op uit de woorden van Shinji Hirano, de Konami President.

“Dit zijn enorm spannende tijden voor de PES serie”[…]”Wij zijn op zoek naar een aantal creatieve mensen die ons kunnen helpen PES naar een hoger niveau te tillen. Omdat Konami vastberaden is ervoor te zorgen dat PES de schoonheid van het Europese voetbal recht doet, zijn wij op zoek naar mensen die de essentie van dit mooie spel weten te vatten en het tot leven kunnen brengen. Wij kijken ernaar uit om geïnteresseerde partijen op de GDC Europe te ontmoeten.”