Vandaag was op circuit Zolder te België de Benelux finale van de GT Academy en tegelijkertijd kondigde Sony een gloednieuwe editie van Gran Turismo 5 aan. De Gran Turismo 5 Academy Edition. Deze editie zal op 26 september gaan verschijnen en is in feite een complete editie. Naast dat je Gran Turismo 5 als game krijgt zul je op de disc ook de nodige downloadbare content aantreffen, zoals:

  • Complete Pack (Car Pack, Course Pack, Special Paint Pack, Racing Gear Pack)
  • Car Pack 2
  • Car Pack 3 and Course Pack 2
  • The Nissan GTR driven in this year’s Nurburgring 24 hour race by series creator Kazunori Yamauchi

Een mooi compleet pakket dus en dit alles zal voor een nette prijs van €29.99 in de winkels komen te liggen. Verder zal deze editie een geheel nieuwe cover krijgen (zie hierboven) met daarop een Nissan GT-R. Iets wat vanzelfsprekend is, aangezien Sony en Nissan al enkele jaren samenwerken als het gaat om de GT Academy.

Naast dit alles geeft Sony aan dat er binnenkort nog meer nieuws omtrent deze editie zal verschijnen, dus wellicht zal er meer content op de disc staan dan tot dusver aangegeven. De GT Academy begon enkele jaren terug en de winnaar van de eerste editie, Lucas Ordóñez, is tegenwoordig een succesvol coureur. In de onderstaande trailer meer hierover, waaruit blijkt dat je het van gamer echt tot coureur kunt schoppen.

Wij waren overigens vandaag aanwezig bij de Benelux finale van de GT Academy, dus verwacht binnenkort meer.