Nintendo verkoopt hun Nintendo 3DS als een sneltrein daar waar de PlayStation Vita een beetje achterblijft met maar matige verkopen. Nintendo zal bovendien zeer binnenkort de Nintendo 3DS XL introduceren, waarbij de kans groot is dat ook deze handheld weer als zoete broodjes over de toonbank gaat. Dat is gezien het verleden met meerdere lanceringen van diverse Nintendo DS modellen een logische prognose en Michael Pachter denkt er precies hetzelfde over.

“The larger [3DS] format is not all that compelling for the consumer,”[…]”and although I think the XL will help sales, I don’t think that the impact will revive weak sales of handhelds overall.”

Nu is de Nintendo 3DS tot op zekere hoogte een concurrent voor de PlayStation Vita op de handheld markt, maar Sony lijkt het maar niet te lukken om de handheld echt aan een enorm publiek te slijten. Het probleem volgens Pachter zit hem dan ook niet in de hardware, maar puur in het prijspunt waaraan de handheld zich blijft vasthouden.

De PlayStation Vita is domweg te duur en als de handheld vergeleken wordt met de PlayStation 3, dan is het prijsverschil niet al te groot. Iets waardoor consumenten wellicht sneller naar een PlayStation 3 neigen dan een PlayStation Vita. Ook is de bibliotheek van PlayStation Vita games nog niet echt groot, wat ook een euvel is, aldus Pachter.

“Vita’s too expensive for most, priced pretty much the same as the PS3 everywhere. While I think the Vita is a good value and a great device, when compared to the PS3 it’s pretty expensive.”

“Also, there is not much of a library of Vita games, so sales will probably be slow until we see more content.”

Een goede en duidelijke opinie en misschien dat Sony op de GamesCom iets met de prijs van de handheld gaat doen om de verkopen te stimuleren. Op 2 augustus zullen nieuwe verkoopcijfers van de handheld door Sony bekend gemaakt worden. Dan zullen we meer weten of de handheld een explosieve groei in verkopen heeft meegemaakt de laatste tijd.