De beste manier om te weten te komen hoe men over jou bedrijf, over je services en meer denkt, alsook om inspiratie op te doen is door een enquête houden. Sony heeft via het PlayStation Blog kenbaar gemaakt dat ze op onderzoek uit zijn via een behoorlijke forse vragenlijst. Deze is op dit moment nog niet toegankelijk voor Nederlanders, maar binnenkort zal deze optie hier wel bijkomen.

Goed, een enquête is meestal niet echt heel bijzonder, maar ditmaal staat er een interessante vraag bij. Sony vraagt namelijk of er interesse is om games te kopen via de PlayStation website – playstation.com. Het gaat dan om games voor de PlayStation 3 en PlayStation Vita, welke je direct kunt aanschaffen. Het is enkel een vraag, dus het kan uiteindelijk niets opleveren, maar het idee achter deze vraag is wel interessant.

Stel er komt een dergelijke mogelijkheid om games via de PlayStation website te kopen, dan ben je niet meer genoodzaakt om je console of handheld aan te zetten en te navigeren door de PlayStation Store. Iets wat het gebruikersgemak wellicht ten goede komt. Bovendien heeft de Xbox 360 deze mogelijkheid al geruime tijd. Het is dan ook niet ondenkbaar dat dit vroeg of laat gerealiseerd zal worden, hoewel het ongetwijfeld ook een beetje te maken heeft met de uitslag van de enquête.