Twee jaar geleden verscheen Final Fantasy XIV als MMO, maar om nu van een succes te spreken… nee. Square Enix zag vorig jaar in dat het niet helemaal ging werken en besloot daarom de game opnieuw te gaan opbouwen en tot op heden stond dit project bekend als Final Fantasy XIV 2.0. Square Enix komt nu echter met nieuwe officiële informatie en de uiteindelijke titel. Zo zal de game vanaf nu Final Fantasy XIV: A Realm Reborn heten en de release staat gepland voor dit najaar voor zowel de PlayStation 3 als PC.

Het avontuur is volledig opnieuw opgebouwd en het richt zich op het thema hergeboorte. Verder zal er een nieuwe wereld zijn om te verkennen en een nieuw verhaal om te beleven, aldus Square Enix. Hoe de opzet precies zal zijn op de PlayStation 3 is nog even afwachten, echt veel MMO’s zijn er immers niet voor dat platform en Square Enix gaf wat dat betreft nog geen details. Maar richting de release zullen we ongetwijfeld meer te weten komen.

“Sinds de aankondiging van onze plannen in oktober vorig jaar hebben we hard gewerkt om alle elementen die we beloofd hebben, in te passen in FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn. De nieuwe titel staat niet alleen symbool voor de nieuwe FINAL FANTASY XIV, maar ook voor een nieuw begin voor deze jongste titel in de FINAL FANTASY serie. Ik hoop dat jullie ernaar uitkijken!” – Naoki Yoshida (Producer)