Square Enix kondigt Final Fantasy XIV: A Realm Reborn aan


Twee jaar geleden verscheen Final Fantasy XIV als MMO, maar om nu van een succes te spreken… nee. Square Enix zag vorig jaar in dat het niet helemaal ging werken en besloot daarom de game opnieuw te gaan opbouwen en tot op heden stond dit project bekend als Final Fantasy XIV 2.0. Square Enix komt nu echter met nieuwe officiële informatie en de uiteindelijke titel. Zo zal de game vanaf nu Final Fantasy XIV: A Realm Reborn heten en de release staat gepland voor dit najaar voor zowel de PlayStation 3 als PC.

Het avontuur is volledig opnieuw opgebouwd en het richt zich op het thema hergeboorte. Verder zal er een nieuwe wereld zijn om te verkennen en een nieuw verhaal om te beleven, aldus Square Enix. Hoe de opzet precies zal zijn op de PlayStation 3 is nog even afwachten, echt veel MMO’s zijn er immers niet voor dat platform en Square Enix gaf wat dat betreft nog geen details. Maar richting de release zullen we ongetwijfeld meer te weten komen.

“Sinds de aankondiging van onze plannen in oktober vorig jaar hebben we hard gewerkt om alle elementen die we beloofd hebben, in te passen in FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn. De nieuwe titel staat niet alleen symbool voor de nieuwe FINAL FANTASY XIV, maar ook voor een nieuw begin voor deze jongste titel in de FINAL FANTASY serie. Ik hoop dat jullie ernaar uitkijken!” – Naoki Yoshida (Producer)

Boxshot Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Releasedatum:
27-08-2013
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Square Enix
Ontwikkelaar:
 1.    248 XP
  Tony's avatar

  Ben benieuwd!

 2.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  Opzet zal gewoon hetzelfde als op de PC , maar alleen wat lelijker.

  En voor de mensen zonder CC kunnen deze game gewoon spelen 😀 Met ideal kan je Crysta kopen en daar betaal je mee per maand 🙂

 3. Anoniem -   
  188.40.74.xxx's avatar

  FF14 was echt kansloos vanaf de inceptie en aankondiging op de Sony persconferentie. Toen iedereen al met WTF reageerde op de ondertitel online. Toen het tijdens en na de beta ook nog eens een onspeelbaar bugfestijn bleek te zijn was de cirkel helemaal rond. Dit verdient gewoon geen kans meer en al helemaal niet op de PS3 want die krijgt toch de inferieure versie.

 4.    5406 XP
  7th-son's avatar

  ik wil dit deel nog best een kans geven, de interface is anders als op pc, en ze hebben tenslotte een jaar lang gesleuteld aan de game, sinds de beta release vorig jaar

 5.    358 XP
  MTR-Gamer's avatar

  Wat is er mis met een MMO FF? lijkt mij awesome!

 6. crew Redacteur -    445 XP
  KeesKop's avatar

  @7th-son: Ik wacht op de PS3-versie, lekker een MMO spelen op de bank. Dat si me met DC-Universe Online ook zeer goed bevallen.

 7.    5406 XP
  7th-son's avatar

  @KeesKop: ik ook hoor
  ik heb tenslotte ook geen pc die dit aan kan, alleen een magere laptop 🙂