The Elder Scrolls V: Skyrim was (en is nog steeds) een massieve game, waar je gemakkelijk honderden (!) uren in kon steken. Het unieke en uiterst geloofwaardige universum dat Bethesda gecreëerd heeft leent zich daarboven ook nog eens uitstekend voor uitbreidingen, aangezien je op die manier altijd interessante feiten aan de bestaande mythologie kan toevoegen. Fans zullen elk extraatje immers hongerig verslinden! Dawnguard, Skyrims eerste (en zeker niet laatste) uitbreiding, verscheen een maand geleden al op de Xbox 360 en schetst een confrontatie tussen vampiers en een groep vampierenjagers met als inzet niets minder dan de zon.

Als dat interessant klinkt, dan begrijp je ook waarom veel PlayStation 3 gamers met Skyrim in hun bezit reikhalzend uitkijken naar de tot voor kort onvermijdelijk ogende release van Dawnguard op het PSN. Net daarom is het zo verontrustend dat Bethesda nooit een releasedatum gegeven heeft voor een PS3 versie. Mensen die hoopten dat we, net als met Call of Duty het geval is, dankzij de enorme geldbeugel van Microsoft een maandje moesten wachten, komen bedrogen uit. Meer zelfs, volgens Pete Hines van Bethesda stond Dawnguard voor de PS3 nooit echt op de planning. Zijn mededeling dat er nog details zullen volgen, is amper geruststellend.

Plots is de vraag niet meer zozeer “wanneer” Dawnguard op de PS3 zal verschijnen, maar “of” de uitbreiding überhaupt ooit het daglicht (no pun intended) zal zien op onze favoriete console. Je kan je dan waarschijnlijk wel de reacties voorstellen van fans, die zich ofwel bezorgd afvragen of ze dan niet beter de Xbox 360 versie gekocht hadden, ofwel de ontwikkelaar ervan beschuldigen PS3 gamers te verwaarlozen. Hines, die inmiddels begrijpt dat de mededeling dat er momenteel geen nieuws is frustrerender is dan een oorverdovend stilzwijgen, heeft zijn uitspraak wel nog genuanceerd. We blijven dus hopen op een PS3 release in de nabije toekomst.