Sony gebruikt al jaren het DualShock model als controller voor de PlayStation platformen en deze controller is dan ook erg geliefd onder gamers. Apple vind het ontwerp van de DualShock klaarblijkelijk ook erg interessant, want het blijkt dat ze een look-a-like hebben gepatenteerd. De controller, zie onderstaande afbeelding, is bedoeld voor het spelen van games op iOS apparaten, zoals de iPhone, iPad en Apple TV.

Toch is het ontwerp van de DualShock beschermd door Sony, maar desondanks lijkt de controller van Apple wel heel erg veel op de DualShock die we kennen van de PlayStation’s. Nu is het niet ongebruikelijk dat bedrijven apparaten of concepten patenteren en er vervolgens niets mee doen, dus het is even afwachten of deze controller echt zal gaan verschijnen.

Toch blijft het wat vreemd dat juist Apple met zo’n look-a-like komt. Het bedrijf is al maanden in rechtszaken verwikkelt vanwege patentschending met andere bedrijven en ook klaagt het keer op keer Samsung aan omdat de Galaxy Tab zo ontzettend veel op de iPad lijkt. Bovendien is Apple een bedrijf dat innoveert en dat laat duidelijk te wensen over als we zo het ontwerp zien.