Ben jij ook zo uitgekeken op de actievolle games van tegenwoordig? Is alles waar jij naar uitkijkt, na een lange dag hard werken, rustig rondrijden op je tractor terwijl je het maïs oogst? Ga er dan maar eens goed voor zitten, want ook op de consoles gaat de simulatie binnenkort het erf op!

In 2011 kwam het razend populaire spel Farming Simulator uit, met de nodige uitbreidingen. Wat deze game zo speciaal maakt is ons nog steeds een raadsel. Toch vindt het om die reden spoedig zijn weg naar de consoles toe. Met Farming Simulator 2013 zal uitgever Giants and Home Focus Interactive begin 2013 gaan uitbreiden naar ons meest geliefde stukje elektronica met nieuwe tractoren, gewassen, dieren en veel meer. Ook zul je als simulatie-boer de mogelijkheid hebben om zelf mods te maken en te delen met je medespelers.

Op de GamesCom zullen de sluiers die deze game omhullen qua mogelijkheden ongetwijfeld opgeheven worden, dus houd dit allemaal goed in de gaten. Wij zullen in ieder geval van de partij zijn, met strooihoed en houten klompen!