Dit jaar waren wij present in Los Angeles om daar verslag te doen van de E3 door middel van video’s en de vele previews die inmiddels allemaal verschenen zijn. Echter viel ons toen wat op en dat was dat er geen mededeling in het LA Convention Center werd gedaan omtrent de E3 van volgend jaar. Het bleek dat er wat gedoe was rondom de locatie en dat de gemeente van Los Angeles het gebouw grondig wilde renoveren.

Gevolg is dat er voor de E3 te weinig ruimte over zou blijven. Tevens ontstond hierdoor ook een dilemma voor de gemeente, want gastheer van de E3 zijn levert zo´n 30.000 gevulde hotelkamers op. Behoorlijk lucratief dus. De geruchten gingen vervolgens rond dat de E3 weleens in een andere stad zou plaatsvinden, waaronder New Orleans, New York en nog meer Amerikaanse steden. De laatste tijd is het erg rustig qua nieuws wat dit betreft, maar de vice-president van de ESA (organisator van), Rich Taylor heeft op zijn Twitterpagina het onderstaande aangegeven in verband met de E3 van volgend jaar.

“Hey guys. On Monday I’ll be making a big announcement regarding E3 2013, so be sure to follow me for updates and spread the word!”

Aanstaande maandag dus een grote aankondiging, maar wat dit precies in zal houden is nog een raadsel. Eerder kwam hij met een Tweet dat ze een locatie voor de aankomende E3 aan het zoeken waren. Ze kwamen volgens Taylor uit bij het South Border Convention Centre wat uiteraard een grapje was, zoals je hieronder aan de foto zelf kunt zien. Wellicht dus maandag duidelijkheid over de locatie en zelfs een datum. Als er iets bekend is dan lees je het hier.