Het is 2 augustus 2012. De E3 ligt al weer twee maanden achter ons en dat betekent dat we ons volop voorbereiden op een hopelijk memorabele GamesCom. Als het van EA afhangt, lijkt het erop dat we de komende editie van de gamebeurs niet snel zullen vergeten. Kenneth Baker gaf gisteren op de Q&A voor investeerders immers aan dat de uitgever maar liefst zes titels zal uitbrengen in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2013. Met andere woorden: EA wil zes games in de winkelrekken droppen tussen 1 januari en 31 maart 2013.

Drie titels kennen we al: het (hopelijk) lekker griezelige Dead Space 3, het actiegerichte Crysis 3 en het ongetwijfeld ouderwets verslavende SimCity. Goed oplettende lezers merken dat EA nog drie games achter de hand houdt. Wanneer die titels aangekondigd worden weten we nog niet, al gaf CEO John Riccitiello aan dat we de GamesCom goed in de gaten moeten houden. Over welke games zou het gaan? We benadrukken de kern van onze eerste alinea nog eens: als het van EA afhangt zou de komende GamesCom wel eens heel erg interessant kunnen worden.

“In gamescom is when we do most of the rest of the unveiling. So we choose the major consumer shows as opposed to our quarterly financial results to announce titles.”