Gran Turismo 5 was dan wel niet de ultieme racegame die veel mensen verwacht hadden, het spel vloog wel heel vlot over de toonbank. Polyphony Digital wist de immense fanbase het afgelopen jaar min of meer tevreden te houden met voortdurende software updates, maar wie goed oplette merkte duidelijk dat het aantal updates stilaan begon af te nemen. Ook staat er vooralsnog geen DLC op de planning. Het is met andere woorden wel erg rustig geworden rond GT5… met goede reden, zo blijkt.

Onlangs beantwoordde Kazunori Yamauchi kort en bondig de vraag van een follower op Twitter en bevestigde zo dat Polyphony Digital minder tijd in Gran Turismo 5 steekt omdat ze op dit moment druk sleutelen aan Gran Turismo 6. Ja, we weten dat dit niet bepaald een M. Night Shyamalan-waardige plotwending is, maar het is wel een verklaring die teleurgestelde Gran Turismo fans een hele tijd tevreden zal houden.

@Newsportsx: that recent updates have become small or that there aren’t cars on DLCs, is this because you’re putting hard efforts on [GT] 6?
@Kaz_Yamauchi: Yep.