De PS3 is alweer 5 jaar oud en velen roepen dat het hoog tijd is voor een vervanger – een opvolger van de PS3. Natuurlijk is Sony al lang bezig met plannen, maar hoe en wat? Dat is nog onbekend. Toch gaan ze ongegeneerd door met het uitbrengen van nieuw IP’s om de markt voor de PS3 te stimuleren. De industrie zou ook niet zonder nieuw IP’s kunnen.

Sony bewaart volgens Fergal Gara haar toppers niet graag voor de PS4. Natuurlijk zullen er weer veel nieuwe games de kop op steken wanneer de releasedatum van de PS4 in zicht komt, maar dat is nu allemaal nog toekomstmuziek. Investeren in de PS3 is een must en met titels als Beyond: Two Souls en natuurlijk The Last of Us is dat een goede zet om de gamers actief te laten focussen op de huidige generatie consoles, in plaats van de volgende. Wie zegt dat de franchise, indien succesvol, niet door kan gaan in de daarop volgende jaren – op een volgende console?

“When you launch a new IP it doesn’t have to be when you’ve got a brand new console. We’ve got to keep the new IP going,”
“New IP is the lifeblood of the industry and I don’t think that is limited to a current generation cycle anyway.”

Het is ook belangrijk de aandacht bij de huidige generatie te houden om de core gamers niet tekort te doen en daarnaast nog nieuwe zieltjes te winnen die uiteindelijk ook weer mee over zullen stappen naar de volgende console op Sony’s agenda.

“We want to be and we are dedicated to being a broad church. That’s what we are and that’s particularly important being fairly well on in the life cycle of the home consoles – embracing both your core audience and the people who can still come into that.”

Met veel nieuwe titels onderweg naar de PS3 en zelfs wat onaangekondigde games die Sony zal gaan onthullen op de GamesCom zijn wij nog wel eventjes zoet met de PS3 en al haar nieuwe IP’s!