Hoewel alle woordvoerders van Sony het unaniem eens waren over hoe goed de Playstation Vita verkoopt, lijkt het alsof ze ondertussen van die uitspraak zijn afgestapt. Wanneer is goed eigenlijk écht ‘goed’? Sony wil de verkopen van de handheld enorm zien stijgen en houdt om nog onbekende redenen de huidige verkoopcijfers van de Vita ‘geheim‘!

Sony’s Fergal Gara laat weten dat ze momenteel bezig zijn meer support te bieden voor de Playstation Vita, waardoor het uiteindelijk beter zou moeten verkopen. Een van de grootste problemen waarmee de Vita kampt is het struikelblok dat ‘tekort aan games’ heet. Ze erkennen dat de Vita misschien wat weinig aan variatie biedt, maar ze zijn vastberaden dat hier binnenkort verandering in gaat komen.

“We would love it to be selling more and we intend to make it sell more and help it sell a lot more,”

De heuse systemsellers komen dit najaar – waaronder FIFA 13, Assassin’s Creed: Liberation en Call of Duty Black Ops: Declassified. We mogen natuurlijk ook het voorjaar niet vergeten, wat ons games als Soul Sacrifice en Ragnarok Odyssey zal brengen. Vooral die laatste twee zijn games die vooral in Japan de handheld uit het slop kunnen trekken en wellicht voor het westen ook wonderen verrichten!