Sinds de introductie van een multiplayer in de Assassin’s Creed franchise organiseert Ubisoft jaarlijks voor de lancering van de game een publiekelijke bèta om de multiplayer goed te testen. Het was te verwachten dat ook Assassin’s Creed III een multiplayer bèta zou gaan krijgen, maar helaas gaat dat niet het geval zijn. De reden dat er geen bèta komt zit hem in het feit dat Ubisoft zo ontzettend veel nieuwe dingen in Assassin’s Creed III wil verwerken, dat ze de tijd beter daarvoor konden gebruiken dan het in een bèta te stoppen.

Wel is het zo dat Ubisoft elk jaar eigenlijk een bèta wilt houden voor de release van een nieuw deel, want het levert veel goede feedback op. Maar bij Assassin’s Creed III hebben ze ditmaal gekozen om alle beschikbare tijd te investeren in een zo perfect mogelijke game en ervaring. Of de multiplayer hieronder zal lijden, dat is een beetje de vraag, maar met de ervaring van de eerdere delen zou het op zich goed moeten komen.

“But doing a beta takes a lot of time; we’d need to polish a version, submit it to the platform holders and support it when it’s out. And all the time put into the beta doesn’t go into the final game. Because we wanted to push so many things into the game, we took the hard decision to favor the final game content instead of doing a beta and we believe it will be favorable in the end.”