De laatste Prince of Persia stamt alweer uit 2010 en sindsdien is het eigenlijk best stil rondom deze franchise. De laatste game was technisch een prima stukje software en ook qua gameplay was de game zeer zeker goed speelbaar. Reden genoeg om de franchise voort te zetten en het kan wel eens zo zijn dat Ubisoft de gehele franchise van een reboot gaat voorzien.

Dat is althans wat een bericht op Kotaku suggereert na het lekken van een afbeelding. Deze afbeelding is een screenshot van een ogenschijnlijke Prince of Persia game. Onderaan de screenshot kun je de tekst: ‘POP_Zero_2’ zien en dat is in de eerste instantie een game van Ubisoft geweest die ze later hebben geannuleerd.

Deze game zou een radicale verandering van aanpak zijn binnen de franchise, want het zou zich meer in het heden afspelen en de screenshot toont duidelijk een moment uit een in-development build van de game. Het kan dus zijn dat Ubisoft de game alsnog heeft opgepakt en er mee aan de slag is gegaan. Tel daarbij op dat na het opduiken van deze afbeelding er ook drie afbeeldingen op NeoGAF zijn opgedoken, waarvan er eentje aardig overeenkomt met het in-game screenshot van hierboven. Dan hebben we het over de huidskleur van het personage en de silhouette van de omstanders.

Misschien dat Ubisoft een nieuwe Prince of Persia aankondigt op de GamesCom. Zodra we meer horen, dan ben je de eerste die het hoort!